Vier tips om slim en efficiënt om te gaan met beeldmateriaal

Een beeld zegt meer dan duizend woorden. Toch vraagt het bewerken en delen van afbeeldingen veel tijd. Vandaag geef ik je vier tips om dit slim en efficiënt aan te pakken.

Vier tips om slim en efficiënt om te gaan met beelden

Tip 1 : Snel mooie quotes maken

Via Quozio steek je in geen tijd een bestaande quote in een mooi jasje. Ga naar Quozio.com, voeg de quote en auteur van de quote toe, kies een achtergrond en klaar. Het voorbeeld hiernaast heb ik gemaakt in twee minuten. Klik op deze link voor extra voorbeelden van quotes die ik maakte over getuigenissen van cursisten van de SmartReading training.

 

Tip 2 : Maak in slechts vijf minuten een professioneel ogende video aan de hand van foto’s en tekst.

Ga voor een gratis account bij http://animoto.com, selecteer een template, voeg foto’s en titels toe en klaar. Video’s tot 30 seconden zijn volledige gratis. Bekijk hier een video die ik zelf maakte over dag 3 van de ‘Word Expert in Drie Dagen’ opleiding:

 

Tip 3: Bewerk foto’s op een snelle en efficiënte manier via picmonkey.

Ga naar http://www.picmonkey.com, klik op ‘edit’ en laad een foto op. Deze laat zich dan heel makkelijk bewerken (croppen, tekst en kader toevoegen, enzovoort..). Nadien download je de bewerkte foto weer op jouw computer.

 

Tip 4: Maak een foto-muur op Pinterest

Ons brein is gek op beelden, geen wonder dat Pinterest dit jaar een van de meest snelgroeiende social mediasites is. Via deze link ontdek je mijn eigen Pinterest-kanaal met daarop een verzameling van boeken die SmartReading cursisten lezen.

 

Zin in meer tools die je een massa tijd kunnen besparen?
Schrijf dan hier in op de SmartWebtools training.
Misschien tot dan?

Peter

 

 

 

 

Deel deze tip!

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail

Laat een reactie achter