Supertip in digitale efficiëntie: maak elk PDF-bestand bewerkbaar in drie muiskliks op geheel ‘legale’ wijze

De tip die ik vandaag met jou deel pikte ik vorige maand op tijdens een workshop over digitale efficiëntie die ik gaf aan twaalf management assistants van een groot bedrijf in Mechelen.  

Vast onderdeel van de opleiding is het converteren van PDF naar Word. In tegenstelling tot wat de meeste kenniswerkers denken is de content van een PDF-document heel makkelijk te bewerken. Er bestaan honderden gratis online “PDF to Word converters” zoals het steengoede smallpdf.com. Nadeel van deze sites is dat je jouw (vaak heel vertrouwelijk) PDF-document er naar moet uploaden. Zo geef je het als het ware uit handen en dat geeft toch altijd een beetje een dubbel gevoel (is dit wel veilig?).

De supertip die ik van een van de management assistants uit Mechelen kreeg is dat je een PDF-bestand gewoon kan openen én bewerken in Word 2013 en 2016! Doe nu de test! Open Word, klik op Bestand > Openen. Kies een PDF en klaar.

Mogelijks geeft dit artikel jou zin om ook geheel DIGITAAL EFFICIENT te worden? Schrijf je dan in op de eerstvolgende SmartWebtools training van 10 oktober in Antwerpen (kmo-portefeuille beschikbaar). Deze hands-on training met meer dan 60 tips in efficiënter werken is een must voor iedereen die snakt naar meer tijd en ruimte en dit onder het motto work smarter, not harder

Of vraag hier een incompany training aan op maat van jouw bedrijf of organisatie.

Ik wens jou een inspirerende dag met veel tijd voor wat écht telt in jouw leven!
En onderschat nooit een management assistent(e)!

Groetjes, 

Peter

Deel deze tip!

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail

Laat een reactie achter