Snellezen voor een duurzame wereld in het kader van 'De Warmste Week'

 

Heb jij ook zo’n dubbel gevoel als je terugkijkt op de voorbije warmste zomer? Enerzijds was er het intens genieten, de levensvreugde, het vrolijk in de zon ZIJN. En tegelijk was er die bezorgdheid dat het klimaat écht wel opwarmt en dat we met zijn allen voor immense uitdagingen staan en dat we er iets aan moeten DOEN.

Om de groeivoeten van het huidige economische systeem voor de komende 30 jaar in stand te houden hebben we zes planeten nodig. Men moet geen genie zijn om te zien dat oneindige groei op een eindige planeet een krankzinnig model is. Er is dus nood aan verandering. Aan duurzaamheid. Aan nieuwe socio-economische modellen. Aan nieuwe manieren van organiseren en ondernemen. Aan verbinding en samen bouwen. En daar kan ieder zijn steentje aan bijdragen! Hiervoor hebben we kennis nodig en véél input. En waar kan je dat beter vinden dan in boeken?

Daarom nodigen we jou uit op een wel heel speciale SmartReading training in het kader van De Warmste Week. Eerst leer je snellezen en daarna lezen we met zijn allen meer dan 80 boeken voor een betere wereld. We sluiten hoogst uitzonderlijk af met een avondevent waarbij we de opgedane kennis delen en toetsen met honderd geïnteresseerden, waaronder experten en auteurs. Door jouw deelname steun je het goede doel De Landgenoten’, een cooperatieve die landbouwgrond opkoopt en verpacht aan bio-boeren. 

Medetrekkers van dit bijzondere gebeuren zijn De Heerlijckyt van Elsmeren (het prachtige kasteeldomein waar de opleiding plaats vindt) en Levuur (cooperatieve die organisaties en openbare besturen ondersteunt bij het vormgeven en begeleiden van participatie-processen) en die het avondevent in goede banen zullen leiden.

Data van de snelleeesopleiding en het lezen van de boeken: van zondag 16 december tot dinsdag 18 december

 

Voor iedereen die:

 • Zichzelf of anderen in beweging wil krijgen om te werken aan een maatschappelijke omslag.
 • Op zoek is naar kennis en inspiratie om duurzaam denken en ondernemen om te zetten in
  geïnspireerde actie.
 • Voor iedereen die op versnelde manier wijsheid uit boeken wil kunnen halen ten behoeve van
  een duurzame wereld
 • De dilemma’s beter wil begrijpen en wil weten wat experts ter zake zeggen, zodat je beter gewapend jouw actieplannen kan onderbouwen
 • Wil weten hoe hij/zij als ‘gamechanger’ en rolmodel kan fungeren binnen zijn/haar organisatie
  of gemeenschap
 • Op zoek is naar ‘peers’ en gelijkgestemden die als netwerk en klankbord kunnen dienen

Korte programma inhoud: 

Dag 1 (zondag 16/12): Je leert de SmartReading snelleestechniek en leest jouw eerste boek van 200 bladzijden uit in 60 minuten
Dag 2 (maandag 17/2): Je laat de SmartReading snellees technieken los op twee tot drie ‘boeken over duurzaamheid’ die jij hebt meegebracht. Mogelijke leesthema’s: energie, voedsel, mobiliteit, economie, organisatie-ontwikkeling, ‘peer to peer’, ecologie, holocracy, andere manieren van ondernemen, organiseren en leidinggeven, co-creatie, cooperatief denken, nieuwe duurzame technologische ontwikkelingen, enzovoort… 
Dag 3 (dinsdag 18/2): Je leest in de voormiddag je laatste boek uit en je brengt alle verzamelde kennis samen op in één overzicht. In de namiddag deel je de opgedane kennis met de andere deelnemers en leer je ook de lessen die zij uit de boeken hebben gehaald.
In de vooravond wissel je tijdens een diner van gedachten met enkele auteurs (*) en bereiden we ons voor op het avondevent: ‘De warme wereldwijzer’. Tijdens dit interactieve event deel je samen met de auteurs de opgedane wijsheden met  een honderdtal geïnteresseerden. Deze avond wordt professioneel gefaciliteerd door de mensen van Levuur.
(*) zegden reeds toe:
– Didier Pierre; auteur van ‘Eeuwige winst’
– Professor Wannes Keulemans, auteur van ‘Wat met ons voedsel’
– Dirk Holemans, auteur van ‘Vrijheid en zekerheid’

Intussen:

 • zorgen wij met het kasteeldomein ‘De Heerlijckyt van Elsmeren‘ voor een toplocatie in vol pension!+
 • kan je drie dagen lang genieten van 23 ha natuurgebied, inclusief vijvers, paarden, grasvlaktes en bosgebied.
 • overnacht je in kwaliteitsvolle kamers in het kasteel met eigen sanitair met badlinnen.
 • krijg je fantastische maaltijden geserveerd.
 • lassen we geregeld ‘kom-tot-rust momenten’ in, onder meer met technieken uit de mindfulness.
 • kan je overdag doorlopend genieten van koffie, thee en water, ‘s avonds is de gezellige bar open.

Lees je met ons mee? Hierbij de linken naar:
opbouw van de driedaagse snellezen en inschrijflink (slechts 20 plaatsen)
het avondevent van 18 december (slechts 100 plaatsen)

Er zijn slechts tien reguliere plaatsen voor de driedaagse training. We voorzien namelijk ook tien plaatsen aan verlaagd tarief voor particulieren en mensen die werkzaam zijn in de non-profit sector of het onderwijs, zodat we een breed draagvlak creëren. Haast je dus als je erbij wil zijn!

Hartverwarmende groeten van

Peter en Sophie
P.S. Welk boek vind jij dat onze lezers zeker moeten lezen tijdens in het kader van ‘snellezen voor een duurzame wereld’? Dank om jouw input hieronder toe te voegen!

Deel deze tip!

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail

Laat een reactie achter