Snellezen voor kinderen en ouders (met of zonder dyslexie)

Je kan niet ‘wegdenken’ ” zie Margot. “Ik was helemaal ‘dáár’”, zei Andert, wijzend naar het boek dat voor hem op de tafel lag. Het is dinsdag 10u30. Ik heb net een introductie snellezen gegeven in L5, de klas waar ook mijn zoon Tibo in zit. 

Het is altijd weer opmerkelijk. Hoe saai lezen is voor vele kinderen. Moeilijk om geconcentreerd te blijven. Zes kinderen die schoorvoetend toegeven dat ze dyslexie hebben. En hoe snel dat dan draait. Met enkele tips en oefeningen hebben ze weer zin in lezen en precies geen last meer van dyslexie. En zijn ze tot hun eigen verbazing in staat om met de grootste concentratie te lezen. Het was muisstil in de klas. Veertig minuten lang lazen ze aan één stuk door. Dertig gastjes van 10 of 11 jaar, zonder opkijken of afleiding. 

“Je kan niet meer ‘wegdenken’”. Dat was zo mooi verwoord. En dat is precies wat er gebeurt als we mensen leren om sneller te gaan lezen. Het brein zit dan gevangen : er komt zo snel zo veel informatie binnen dat er geen ruimte meer is voor afdwalen. 

Top concentratie. Weg dyslexie (*). En weer plezier in lezen en kennis opdoen.

Op 21 april en 5 mei 2018 (en ook op 13 en 27 augustus) kan je bij ons de volgende training volgen : twee dagen snellezen voor kinderen van 11 tot 15 jaar. Met papa of mama erbij, dat kan. Klik hier als je meer van wil weten en/of erbij wil zijn. 

Er zijn maar een beperkt aantal plaatsen.

In onderstaande video vertelt een jongen van tien jaar over zijn ervaring met SmartReading (opgenomen bij onze collega’s in Nederland). 

En in deze video vertelt een meisje van 14 dat ze dankzij SmartReading geen last meer heeft van dyslexie : 

We geven je ook nog graag deze mail mee die we kregen van een gelukkige mama : 

Beste Peter, ik kon je moeilijk geloven toen je zei dat SmartReading al velen mensen die (zwaar) dyslectisch zijn heeft geholpen. Nu weet ik uit eerste hand dat snellezen (in elk geval SmartReading) een van de weinige methodes is die bij dyslexie echt helpt.  En daarom wil ik er hier graag over getuigen. Hoe meer mensen we kunnen inspiren, hoe beter!

Mijn dochter Paulien (17 jaar) is zwaar dyslectisch. Geen enkele therapie bleek haar te kunnen helpen. Na testen door een gespecialiseerde dienst aan de Universiteit, vertelde men ons zelfs dat Pauline nooit vlot zou kunnen lezen. Het technisch leren lezen op school was dan ook altijd al een heel harde noot voor haar.  In april en mei 2013 volgde ze de tweedaagse SmartReading opleiding voor studenten. Ze heeft nu in juni net haar examen van Nederlands van het vijfde middelbaar afgelegd. Het examen was als een serieuze kluif in “multiple choice” met giscorrectie opgebouwd. Waar ze vroeger op zulke testen altijd laag tot gemiddeld scoorde, behaalde ze nu met 87% de hoogste score van de hele school! Ze werd hier nadien op aangesproken door haar leraar die verbijsterd was over de plotse ommezwaai.  Haar vertrouwen in haar eigen capaciteiten is dankzij jouw snelleesmethode SmartReading enorm toegenomen. Hartelijk dank voor het begeleiden van haar leesproces!

Pascale Aerts, opleidingshoofd Event- en Projectmanagement/Crossmediamanagement, Karel de Grote-Hogeschool

Ook jouw brein is welkom op 21 april en 5 mei 2018 (en ook op 13 en 27 augustus) op de volgende training : twee dagen snellezen voor kinderen van 11 tot 15 jaar. Klik hier als je meer van wil weten en/of erbij wil zijn. 

Breinvriendelijke groeten,

Peter Plusquin en Sophie Loontiens
(*) Lees hier meer informatie en getuigenissen over SmartReading en dyslexie.

P.S. We voorzien dit jaar ook opnieuw twee trainingen voor studenten van 15 tot 25 jaar. Klik hier voor meer informatie.

Deel deze tip!

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail

Laat een reactie achter