SmartReading op het werk

Ben jij leidinggevende, ondernemer, trainer, coach,
(project)ingenieur, advocaat, bediende… 
Kortom: moet jij beroepsmatig veel lezen? 
Maak van jezelf en je medewerkers topexperts door efficiënt en doelgericht te leren snellezen.

Vraag hier jouw gratis gesprek en ontvang direct een gratis leestest

 

Lezen kost tijd, véél tijd.  Gemiddeld doet een professioneel medewerker vijf tot tien uur over één managementboek van 200 pagina’s. Bovendien zijn ze tijdens het lezen voortdurend afgeleid, verliezen ze hun concentratie en hebben ze moeite om te onthouden wat ze gelezen hebben.

Als dit op jou van toepassing is, dan komen ook onderstaande vaststellingen jou en jouw medewerkers bekend voor :

 • Je hebt stapels boeken in jouw kast of op jouw tablet staan, maar ze blijven ongelezen
 • Je wil zo graag jouw expertise al lezend verhogen, maar dat kost je te veel tijd
 • Je raakt gefrustreerd, want er is zoveel te lezen en te leren en er is altijd te weinig tijd
 • Je wil jouw meerwaarde en die van jouw medewerkers continue verhogen, maar je mist de vaardigheid om slim, efficiënt en doelgericht te lezen
 • Je wil graag op een eenvoudige manier de gelezen informatie kunnen verwerken én onthouden, maar in de praktijk gaat de gelezen info al snel weer verloren
 • Je wordt zodanig overspoeld door allerlei informatie dat er nog weinig ruimte is voor echte reflectie en intellectuele productiviteit  
 • Je mist kansen in jouw business omdat je jezelf niet tijdig bijgelezen hebt
 • Je komt nauwelijks toe aan het lezen van rapporten en verslagen

 

Vier op de vijf  van de door ons ondervraagde professionals komen niet verder dan het lezen van twee of drie business gerelateerde boeken per jaar. 

Succesvolle professionals scholen zichzelf voortdurend bij en volgen nauwgezet de nieuwste ontwikkelingen in hun vakdomein. Toch vinden de meesten het lezen van vakliteratuur bijzonder tijdrovend. Ze lezen zelden of nooit kennisboeken of vaktijdschriften en hebben geen tijd om rapporten en verslagen grondig door te nemen.

Zo ook onderstaande getuigenissen (opgenomen vlak voor de start van de opleiding). Bekijk hier hun antwoorden op de vraag ‘Hoe lang doe jij over een boek van 200 bladzijden?‘: 

 

Hanne Proost, Change Architect (Volt Coaching)

 

 

Joachim van der Hoeven, zelfstandige webontwikkelaar (www.4D.be)

 

 

Jij niet!

GDL 0025

Dankzij de SmartReading  opleiding leer je hoe je op een snelle en effectieve manier schriftelijke informatie kan lezen, verwerken en onthouden. Je leert hoe je een boek in één uur kan uitlezen in volle concentratie, zonder te moeten inboeten aan tekstbegrip. Je leert hoe je snel expertise kan opbouwen. Je leert hoe je in een mum van tijd precies die informatie uit teksten kan halen die je nodig hebt om te groeien in jouw rol als performante professional en inspirator.

 

 

Wil jij

 • Sterker worden in jouw vakgebied?
 • Anderen inspireren?
 • Een nieuw businessmodel uitwerken?
 • Beter leren communiceren binnen het team?
 • Jouw vaardigheden aanscherpen in domeinen als ‘strategisch denken’ verkoop, marketing, social media, overtuigingskracht, presentatietechnieken, leiding geven, coaching,…?
 • Experten maken van jouw medewerkers

Over al deze onderwerpen bestaan steengoede boeken. En wij kunnen jou leren hoe je in één uur tijd precies die informatie uit een boek (of een rapport van 200 bladzijden) haalt die jij nodig hebt om te groeien in jouw vak. En dit in volle concentratie, met verhoogd tekstbegrip en betere retentie! 

 

Zo:

 • Loop je voor op jouw concurrenten
 • Ben je steeds bij met je vakliteratuur
 • Ben je in staat om je in een mum van tijd in te werken in gelijk welke materie
 • Voed je jouw brein met verhoogde kennis en expertise
 • Handel je met meer vertrouwen
 • Laat je je inspireren en leiden door inzichten, kennis en best practices van leidende vak-auteurs en kennisgoeroe’s

 

 

20150710_110308

 

Deze opleiding biedt me een verbreding van mijn lees- en leermogelijkheden. Peter heeft heel veel kennis van zaken, perfecte combinatie tussen duidelijke uitleg en een zachte hand. Helemaal top is dat je meteen met jouw eigen interesse thema’s aan de slag gaat.

Alexander Beerts
Directeur Bouwwerken Beerts

Ik dacht dat ik leerde lezen in het 1e leerjaar. Ik was mis. Ik heb geleerd om ‘smarter’ om te gaan met kennisboeken door gerichter en met volle focus te lezen. Ik heb heel veel goesting in businessgerelateerde boeken nu!

Sofie Bockaert
Zaakvoerder Hi-heels

Lees hier alle getuigenissen van deelnemers aan de SmartReading opleiding. 

 

Op het eind van de opleiding heb je je al snellezend verdiept in een onderwerp naar keuze en ga je naar huis als een echte kennisexpert.

 

 

In de Smartreading opleiding leren we je stap voor stap:

 • Dat je een boek in één uur kan lezen en er meer van zal weten dan via gewoon lezen
 • Dat je geweldig geconcentreerd kan lezen met volle focus
 • Dat je makkelijk de essentie van de bijzaken kan onderscheiden
 • Dat je de opgedane kennis makkelijk kan verwerken, delen en onthouden
 • Dat je diepgaande expertise kan opbouwen in wat je maar wilt in recordtijd
 • Dat lezen een plezier is

 

IMG_7903

Pas op! 

Dit is niet een zoveelste productivity tool maar een uitnodiging om je brein anders te gaan gebruiken en jouw gehele breincapaciteit ten volle te benutten. Dankzij deze opleiding vang je twee vliegen in één klap:

 • Je leert supersnel lezen via de gepatenteerde SmartReading® methode
 • Je bouwt diepgaande kennis en expertise in een zelfgekozen business gerelateerd thema

 

Ik heb geleerd om sneller tot rust te komen en kan me veel beter concentreren nu.

Pascale Boniver
Zelfstandige kinesiste bekkenbodemtherapie

SmartReading levert jou een totaalaanpak met als doel op een rustige manier snel te leren lezen. Je krijgt diverse tools om een boek in één ruk uit te lezen, de kennis te verankeren er nog plezier aan te beleven ook!

Peter De Vos
Gedelegeerd bestuurder De Vos Perazo NV

Lees hier alle getuigenissen van deelnemers aan deze opleiding.  

Vraag hier jouw gratis gesprek en ontvang direct een gratis leestest

 

Videogetuigenissen

Bekijk hieronder de verwachtingen vóór en de getuigenissen na van enkele deelnemers (opnames gemaakt door de deelnemers zelf met een tablet voor en na een training).

 

Sven Claessens, Zelfstandig security consultant (be.linkedin.com/in/svenclaessens)

 

 

Wil je graag alle getuigenissen bekijken? Klik dan hier
 

 

Wat is smartreading en wie zijn wij?

image

 

SmartReading® werd ruim 25 jaar geleden in Nederland ontwikkeld door Paul van der Velde. Paul kon van nature visueel lezen. Dit talent werd op de basisschool niet erkend, wat bij hem heel wat frustratie te weeg bracht. Uit die frustratie is in 1991 SmartReading geboren: Paul ontwikkelde een methode die mensen helpt om weer/meer plezier te hebben in lezen en zo het beste uit zichzelf te halen.

Peter: Peter kwam in contact met  SmartReading® in 2006. Als beginnend trainer was hij op zoek naar manieren om zijn eigen expertise als beginnend trainer en coach een boost te geven. Lezen ging tot dan voor hem heel traag, kostte hem veel te veel tijd en bracht hem in verhouding niet voldoende kennis bij. Dankzij Paul en zijn verbluffende SmartReading® methode kwamen de boeken terug in zijn leven. Lezen is voor Peter intussen synoniem aan zichzelf voortdurend bijscholen en ontwikkelen, zodat hij ook anderen optimaal kan inspireren en ondersteunen.

In 2006 bracht hij SmartReading® naar België en Luxemburg. Sindsdien is Peter directeur van het opleiding- en coachingsinstituut Shortcuts – Global Edutainment België. Samen met zijn team ontwikkelt hij trajecten in het verhogen van de persoonlijke effectiviteit en creëert hij ‘shortcuts for an inspiring life’.

In zijn werk laat hij zich inspireren door zijn kennis over de werking van het brein, zijn kunnen als NLP-masterpractitioner en zijn intussen jarenlange ervaring als trainer en coach. Hij zet je graag op weg om ook van jou een echte kennisexpert te maken.

Peter is  auteur van het boek ‘SmartReading : lees een boek per uur’. In deze best-seller (meer dan 4000 verkochte exemplaren in goed twee jaar tijd) wordt de gehele SmartReading methode beschreven met voorbeelden en opdrachten.

Sophie: Sophie Loontiens studeerde af als vertaler en werkte gedurende 15 jaar de privé sector. Als kwaliteitscoach, trainer en internationale sales is ze altijd geboeid geweest in efficiënt werken en het verhogen van haar persoonlijke effectiviteit. Aansluitend op een post graduaat ondernemerschap en innovatie volgde ze de opleiding SmartReading (lees een boek per uur). Ze was zo gefascineerd door haar eigen breincapaciteiten dat ze besloot om deze fascinerende inzichten en technieken ook zelf te gaan delen met allen die dagelijks dezelfde struikelblokken ervaren. Vandaag werkt ze als partner bij Shortcuts en kijkt ze er steeds naar uit voor nieuwe groepen te staan en samen kennis en ideeën uit te wisselen.

Hierbij enkele van de honderden bedrijven en organisaties waarbij wij opleidingen en coaching in efficiënter werken verstrekten: Acerta – Aveve – Belfius Insurance – Belgacom – Besix – Boerendbond – Brussel Hoofdstedelijk Gewest – Concentra – Council of the European Union – Colruyt – EDF/Luminus – Fod Financiën – FSMA – Genzyme – Idewe – KULeuven – Nationale Bank van België – Novartis Pharma – Provincie Antwerpen – Universiteit Hasselt – Tiense Suikerraffinaderij – Vlaamse Gemeenschapscommissie – Vlaams Parlement – Vrije Universiteit Brussel…

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

SmartReading Keuzemenu

Je kunt kiezen uit 4 mogelijke opleidingsvormen, namelijk:

Optie 1: Word Expert in drie dagen

We werken drie aaneengesloten dagen in een rustgevende omgeving en zorgen voor een ontspannen en aangename sfeer die optimaal breinleren mogelijk maakt. Korte theoretische onderbouw van de aangeboden technieken wordt afgewisseld met het inoefenen ervan.

Er is ruimte voor feedback en persoonlijke coaching. Het programma is zo opgebouwd dat het ‘doen’ en het ‘ervaren dat de technieken werken’ centraal staan. Al vanaf dag één boek je succes en krijg je vertrouwen in de ongelooflijke mogelijkheden van jouw brein.

We starten met een meting van je huidige leessnelheid. Zo ken je jouw startpositie. Daarna leer je stapsgewijze sneller lezen via de technieken van de gepatenteerde SmartReading methode.

Optie 2: SmartReading in twee dagen

Is drie dagen aaneengesloten cursus te veel voor jou en kan je die tijd niet missen? Kies dan voor de opleiding in twee dagen. 

In de namiddag van de eerste dag lees je al een eerste boek van 200 bladzijden over ondernemen uit in 60 minuten. Nadien wissel je met enkele andere deelnemers van gedachten over de inhoud van het boek en sta je versteld van het resultaat. 

Tussen dag één en dag twee voorzien we een oefenperiode van drie weken, waarin jij drie à vier boeken zal lezen over één thema dat je uitdaagt (tijdsinvestering = plusminus één uur per boek). Tijdens deze oefenperiode word je door ons via een online platform gecoacht en hou je ook contact met de andere cursisten.

Op dag twee breng je alle verzamelde kennis samen in één overzicht en deel je de opgedane expertise met de andere deelnemers. Je leert ook de lessen die zij uit de boeken hebben gehaald en wisselt met hen ideeën hierover uit. 

Optie 3: Snellezen op maat

Ben je directeur, manager of zaakvoerder en heb je weinig tijd? En wil je SmartReading  in versneld tempo onder de knie krijgen? Dan is dit het gedroomde format voor jou!

Je krijgt :

 • Een gebalde versie van de SmartReading opleiding : twee sessies van vier uur met tussentijds oefenen,
 • Persoonlijke coaching en begeleiding tijdens het gehele leerproces,
 • Opleiding bij jou op kantoor, samen met één collega,  op momenten dat het jou past.

Optie 4: Snellezen Incompany Training

Haal deze unieke opleiding naar jouw bedrijf of organisatie in de vorm van:

 • een interactieve workshop van één tot drie uur, waarbij we de leessnelheid van de deelnemers reeds verdubbelen
 • een individueel traject voor topmensen met heel weinig tijd
 • een training van één dag
 • een training van twee dagen
 • een training van meerdere dagen, gekoppeld aan een specifiek leerthema

 

SmartReading kan je inkopen in drie talen: Nederlands, Frans en/of Engels.

 

GDL-0010
GDL-0017

Je verdiept je al snellezend in het door jou gekozen thema en je bouwt stapsgewijze expertise op. De training leert je dus niet alleen supersnel lezen, maar biedt ook kennisvergaring en verdieping in een zelfgekozen leer- en leesthema. 

Twee trainingen voor de prijs van één dus.

20160708_141751

 

20160708_102849

IMG_7907

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Wat levert deze unieke training jou op in verband met sneller lezen en informatie verwerken?

 • Je leert hoe je in vijf stappen boeken en vakliteratuur supersnel kan lezen
 • Je krijgt technieken om tot rust te komen en om optimaal geconcentreerd te zijn bij het snellezen
 • Je rekent af met beperkende overtuigingen over lezen en snellezen en maakt komaf met leesremmers
 • Je beleeft meer plezier bij het lezen en bestuderen van teksten
 • Je leert doelgericht lezen
 • Je leert meerdere regels tegelijk lezen zonder aan tekstbegrip te moeten inboeten
 • Je legt makkelijker verbanden tussen de gelezen informatie
 • Je genereert een behoorlijke tijdwinst bij het lezen van vakliteratuur

Wat levert deze unieke training jou extra op in verband met expertise opbouwen?

 • Je brein kan meer dan je denkt! Je vertrouwen in jouw eigen vaardigheden nemen toe
 • Je bent niet bang meer van dikke rapporten en grote hoeveelheden tekst
 • Je bent gewapend tegen informatie-overvloed
 • Je kan je voortaan makkelijk inwerken in lijvige dossiers en nieuwe vakgebieden
 • Je geeft jouw expertise een boost
 • Je kan je makkelijker onderscheiden als kennisexpert
 • Je voedt je denken en je dromen…

Op het eind van de opleiding 

 • Heb je drie tot zes boeken effectief gelezen en ben je expert in het door jou gekozen thema
 • Heb je de opgedane kennis met andere deelnemers gedeeld en ook van en via hen veel bijgeleerd
 • Heb je het snellezen onder de knie
 • Kan je digitale of online informatie sneller verwerken, delen en onthouden
 • Ben je kenniscompetent en een expert in het snel verwerken van schriftelijke informatie
1111047 | LAN cover Smart reading lannoo

Als bonus…

 • Krijg je het boek ‘SmartReading – lees een boek per uur’  ter waarde van € 24,99 cadeau, hier kan je na de training altijd weer op terugvallen.
 • Krijg je een gratis sessie over hoe je ook online informatie sneller kan lezen , verwerken, delen en onthouden (uit de opleiding ‘Smartwebtools: win één uur per dag via slimme internettools’ – schermlezen – bonus ter waarde van € 180,-).
 • Word je tijdens de opleidingsdagen en tussentijds persoonlijk gecoacht , begeleid en uitgedaagd om jouw doelen te halen.

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

IMG_9363

IMG_9407

IMG_7919

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Voor welk soort professionals is deze opleiding aan te bevelen?

De opleiding heeft een dubbel doel : 

 • Supersnel leren lezen : het onder de knie krijgen van de vaardigheid SmartReading® 
 • Diepgaande kennis en expertise verwerven in een zelfgekozen business gerelateerd thema en groeien als ondernemer.

En is daarom vooral aangewezen voor :

 • Kenniswerkers: vaak coaches en consultants, maar ook IT-ers die zichzelf moeten verbeteren. Zij werken alleen, samen met andere zelfstandigen, of als externe consultant bij grote bedrijven. Broodnodige leesthema’s zijn coaching, burn-out, consulting, personal branding, story telling, change,… IT-ers verdiepen zich in boeken over scrum, agile en lean thinking,…
 • Ondernemers : zij zijn op zoek naar meer diepgang, expertise en  uitwisseling en zoeken manieren om koploper in hun markt te worden of te blijven. Dankzij deze opleiding komen ze even los van het operationele en verdiepen ze zich al snellezend in thema’s als duurzaam ondernemen, (coachend) leiderschap, businessmodellen, nieuwe vormen van ondernemen, sales, company branding, timemanagement, start-ups,… Zo blijven ze de concurrentie steeds een stapje voor.

Tijdens het lezen en ook in de onderlinge discussies nadien gaan de deelnemers in deze opleiding op zoek naar antwoorden op vragen als :  

 • Hoe zet je een koers uit?
 • Hoe blijf je zelf overeind als er veel van jou wordt geëist?
 • Hoe stel je prioriteiten?
 • Hoe ga ik optimaal om met steeds sneller veranderende markten?
 • Hoe zet je jezelf en/of jouw producten optimaal in de markt?
 • Hoe ga je om met duurzaamheid? 
 • Hoe zet je een nieuw (online) businessmodel in de markt?
 • Hoe geef je leiding aan jezelf, aan een team of aan allerlei groepen tegelijkertijd?
 • Waarom doen mensen wat ze doen? En waarom doen ze soms andere dingen dan ze zeggen?
 • Wat bedoelt men met coachend leiding geven? Hoe werkt dit in de praktijk?
 • Wat zegt de wetenschap, wat leert de praktijk?
 • Hoe kan je jouw coachende vaardigheden aanscherpen?
 • Hoe maak ik mijn organisatie lean?

 

Lees hier alle getuigenissen 

Vraag hier jouw gratis gesprek en ontvang direct een gratis leestest

 

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

20160708_165428

 

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Praktische Informatie

Data in 2019

Telkens van 8u45 tot 17u15. 

05/04 en 26/04/2019 – Hasselt

Klik hier om in te schrijven

29/08 en 26/09/2019 – Neervelp (Leuven)

Klik hier om in te schrijven

15/11 en 13/12/2019 – Geel

Klik hier om in te schrijven

Jouw investering voor deze hands-on training

€ 1.047,- excl. btw via vroegboekkorting. Daarna kom de prijs op € 1197,- excl. btw  (twee dagen op een toplocatie, professionele begeleiding zowel ter plaatse als tussentijds, het boek SmartReading, maximale expertise-opbouw en maximale kennisdeling over business gerelateerde thema’s en alle bonussen).

Per training voorzien we vier plaatsen aan verlaagd tarief voor professionals mensen werkzaam in de non-profit sector of het onderwijs. Contacteer ons voor meer informatie.

In totaal zijn er slechts 16 plaatsen per training. Reserveer tijdig jouw plek!

Opgelet als je als Kleine of Middelgrote Onderneming gebruik wenst te maken van de kmo-portefeuille, selecteer dan “later betalen via overschrijving”

Opgelet bij bestellen voor een medewerker: vul eerst de gegevens van de cursist in en de btw gegevens en klik op ‘ga verder’. Onder het kopje ‘facturatie’ vink je aan: ander factuuradres. Vul hier de adresgegevens van het bedrijf in, naam contactpersoon en e-mailadres van de contactpersoon. Hier wordt de factuur ook naar toe gestuurd.

 

In totaal zijn er slechts 16 plaatsen per training. Reserveer tijdig jouw plek!

 

Korting via KMO portefeuille

kmo_portefeuille1

Wij zijn een erkende dienstverlener voor de kmo-portefeuille (erkenningsnummer: DV.O212885). Dit wil zeggen dat de Vlaamse overheid voor een deel tegemoet komt in de kosten die je als kmo, kleine zelfstandige of beoefenaar van een vrij beroep maakt bij het volgen van een opleiding bij ons.

Het steunpercentage is 40% voor kleine ondernemingen  en 30% voor middelgrote ondernemingen. 

Via de super vroegboekkorting van € 300 in combinatie de kmo-portefeuille betaal je als kleine ondernemer dus slechts € 538,20 excl. btw voor deze unieke tweedaagse opleiding.

Betalen via kmo-portefeuille
Wie via de kmo-portefeuille boekt, betaalt niet meteen. Bij inschrijving krijg je automatisch een factuur op basis waarvan je de aanvraag bij de kmo-portefeuille kan doen. Omdat je later betaalt, wordt er wel een automatische meerkost van € 10,- aangerekend. Voor meer informatie over betaling via de kmo-portefeuille, lees de handleiding.

Belangrijk: Voldoe je betaling maximaal 4 weken na je bestelling. Dien daarom de factuur direct in bij de KMO.


Meer weten?

Contacteer ons voor een uitgebreid programma of voor verdere vragen.

Vraag hier jouw gratis gesprek en ontvang direct een gratis leestest

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Veel gestelde vragen

Waarom is deze opleiding specifiek voor professionals?

Tot nu toe konden zij enkel terecht op de ‘Word expert in drie dagen’ zomer/winter-opleiding. We kregen echter steeds meer vraag  voor een verkorte versie die plaats vindt tijdens de kantooruren. Drie dagen met overnachting blijkt voor velen niet realistisch. Vandaar dat we nu dit tweedaagse format met tussentijdse begeleiding en oefening aanbieden. Een format dat we al tien jaar zeer succesvol toepassen bij bedrijven en organisaties. 

Wat is het verschil met de driedaagse zomer-/winteropleiding?

SmartReading kan je alleen maar onder de knie krijgen door te oefenen en de aangeleerde technieken toe te passen. In het tweedaagse format doe je dit thuis. In driedaagse format (inclusief overnachting) doe je de leesopdracht (het snellezen van drie boeken) tijdens de training zelf. Dat is het belangrijkste verschil. Voor de rest komen beide opleidingen sterk overeen :

 • Op dag één krijg je alle technieken en bouw je vertrouwen op in de SmartReading methode.
 • Vervolgens ga je de technieken toepassen en onder knie krijgen door het lezen van drie boeken. In de driedaagse lees je deze boeken tijdens de opleiding, in de tweedaagse doe je dit thuis via online begeleiding.
 • Op de laatste dag brengen we alle opgedane kennis samen en krijg je verdere verdieping in de methode.

In het format van twee dagen moet je thuis oefenen. Tussen dag één en dag twee voorzien we een oefenperiode van drie weken, waarin jij drie à vier boeken zal lezen over één thema dat je uitdaagt (tijdsinvestering = plusminus één uur per boek). Tijdens deze oefenperiode word je door mij via een online platform gecoacht en hou je ook contact met de andere cursisten. De eerste en de laatste dag komen in beide formats plusminus overeen, in de tweedaagse opleiding wordt alles heel gebald aangeleerd.

Het voordeel van de twee dagen is dat de tijdsinvestering beperkt is met een exclusief en gelimiteerd aantal deelnemers. Het voordeel van de drie dagen is dat je even met de boeken van de wereld bent in een fantastische omgeving onder een divers publiek aan deelnemers. Aangezien je ter plekke blijft overnachten is er ook meer tijd en ruimte om tot rust te komen en je te verbinden met jezelf, de anderen en de omgeving. 

Wat als de data niet passen?

Op dit ogenblik zijn er geen andere data ingepland. Een alternatief is de Word expert in drie dagen training die twee maal per jaar wordt georganiseerd. Je kan ook kiezen voor de SmartReading voor Executives training (individuele begeleiding in twee blokken van vier uur bij jou op kantoor met tussentijdse oefenopdracht). 

Ik ben altijd zo drukbezet en kan me onmogelijk twee dagen vrijmaken, is er een alternatief?

Kies dan voor de SmartReading voor Executives training : individuele begeleiding in twee blokken van vier uur bij jou op kantoor met tussentijdse oefenopdracht.