SmartReading voor ondernemers

Ondernemen is meer dan alsmaar voorthollen…

Vind jij als ondernemer nog de tijd om jouw vakliteratuur bij te houden?
Slaag jij erin om jouw ondernemersvaardigheden geregeld bij te spijkeren via de boeken van managementgoeroe’s als Stephen Covey, Kenneth Blanchard, Simon Sinek, Peter Drucker, Philip Kotler, Timothy Ferris, Jim Collins, David Allen of Tom Peeters,…?
Hoeveel boeken per jaar lees jij om voor te blijven op de concurrentie op vlak van bijvoorbeeld (duurzaam) ondernemen, leiderschap, coaching, organisatie-ontwikkeling, visie, strategie, verkoop, branding, verandermanagement,..?
Of kom je helemaal niet meer aan lezen toe en verzuip je in de overvloed aan informatie?
 

Vier op de vijf  van de door ons ondervraagde ondernemers komen niet verder dan het lezen van twee of drie business gerelateerde boeken per jaar. 

Succesvolle ondernemers scholen zichzelf voortdurend bij en volgen nauwgezet de nieuwste ontwikkelingen in hun vakdomein. Toch vinden de meesten het lezen van vakliteratuur bijzonder tijdrovend. Ze lezen zelden of nooit kennisboeken of vaktijdschriften en hebben geen tijd om rapporten en verslagen grondig door te nemen.

Zo ook getuigen deze ondernemers (getuigenissen opgenomen vlak voor de start van de opleiding). Bekijk hier hun antwoorden op de vraag ‘Hoe lang doe jij over een boek van 200 bladzijden?‘: 

 

Hanne Proost, Change Architect (Volt Coaching)

 

 

Joachim van der Hoeven, zelfstandige webontwikkelaar (www.4D.be)

 

 

Resultaat:

 • Ze komen niet meer aan lezen toe en zijn onvoldoende bij
 • Ze raken gefrustreerd, er is zoveel te lezen en er is altijd te weinig tijd
 • Ze hebben stapels ongelezen boeken in hun kast of op hun tablet staan
 • Ze worden continu overspoeld door allerlei informatie op hun elektronische apparaten, dat er nog weinig ruimte is voor echte reflectie en intellectuele productiviteit  
 • Ze houden zichzelf onvoldoende scherp en missen kansen in hun business
 • Ze komen nauwelijks toe aan het lezen van rapporten en verslagen
 • Ze zijn vaak onvoldoende op de hoogte en worden voorbij gestoken door de concurrentie
 • Ze verliezen hun scherpte en draaien op automatische piloot
 • Ze kunnen hun rol als ondernemer of expert onvoldoende vervullen omdat hun de vaardigheid van snel en doelgericht lezen ontbreekt

 

Jij niet!

GDL 0025

Dankzij de opleiding  SmartReading voor ondernemers  leer je hoe je op een snelle en effectieve manier schriftelijke informatie kan lezen, verwerken en onthouden. Je leert hoe je een boek in één uur kan uitlezen in volle concentratie, zonder te moeten inboeten aan tekstbegrip. Je leert hoe je snel expertise kan opbouwen. Je leert hoe je in een mum van tijd precies die informatie uit teksten kan halen die je nodig hebt om te groeien in jouw rol als performante ondernemer en inspirator.

 

Wil jij

 • Sterker worden als ondernemer?
 • Anderen inspireren?
 • Een nieuw businessmodel uitwerken?
 • Beter leren communiceren met jouw team?
 • Jouw vaardigheden aanscherpen in domeinen als ‘strategisch denken’ verkoop, marketing, social media, overtuigingskracht, presentatietechnieken, leiding geven, coaching,…?

Over al deze onderwerpen bestaan steengoede boeken. En ik kan je leren hoe je in één uur tijd precies die informatie uit een boek (of een rapport van 200 bladzijden) haalt die jij nodig hebt om te groeien in jouw vak. En dit in volle concentratie, met verhoogd tekstbegrip en betere retentie! 

 

Zo:

 • Loop je voor op jouw concurrenten
 • Ben je steeds bij met je vakliteratuur
 • Ben je in staat om je in een mum van tijd in te werken in gelijk welke materie
 • Voed je jouw brein met verhoogde kennis en expertise
 • Handel je met meer vertrouwen
 • Laat je je als ondernemer inspireren en leiden door inzichten, kennis en best practices van leidende vak-auteurs en kennisgoeroe’s

 

 

20150710_110308

 

Deze opleiding biedt me een verbreding van mijn lees- en leermogelijkheden. Peter heeft heel veel kennis van zaken, perfecte combinatie tussen duidelijke uitleg en een zachte hand. Helemaal top is dat je meteen met jouw eigen interesse thema’s aan de slag gaat.

Alexander Beerts
Directeur Bouwwerken Beerts

Ik dacht dat ik leerde lezen in het 1e leerjaar. Ik was mis. Ik heb geleerd om ‘smarter’ om te gaan met kennisboeken door gerichter en met volle focus te lezen. Ik heb heel veel goesting in businessgerelateerde boeken nu!

Sofie Bockaert
Zaakvoerder Hi-heels

Lees hier alle getuigenissen van deelnemers aan de SmartReading opleiding. 

 

Op het eind van de twee dagen heb je je al snellezend verdiept in een onderwerp naar keuze en ga je naar huis als een echte kennisexpert.

 

In de Smartreading opleiding voor ondernemers leer ik je stap voor stap:

 • Dat je een boek in één uur kan lezen en er meer van zal weten dan via gewoon lezen
 • Dat je geweldig geconcentreerd kan lezen met volle focus
 • Dat je makkelijk de essentie van de bijzaken kan onderscheiden
 • Dat je de opgedane kennis makkelijk kan verwerken, delen en onthouden
 • Dat je diepgaande expertise kan opbouwen in wat je maar wilt in recordtijd

 

IMG_7903

Pas op! 

Dit is niet een zoveelste productivity tool maar een uitnodiging om je brein anders te gaan gebruiken en jouw gehele breincapaciteit ten volle te benutten. Dankzij deze opleiding vang je twee vliegen in één klap:

 • Je leert supersnel lezen via de gepatenteerde SmartReading® methode
 • Je bouwt diepgaande kennis en expertise in een zelfgekozen business gerelateerd thema

 

Ik heb geleerd om sneller tot rust te komen en kan me veel beter concentreren nu.

Pascale Boniver
Zelfstandige kinesiste bekkenbodemtherapie

SmartReading levert jou een totaalaanpak met als doel op een rustige manier snel te leren lezen. Je krijgt diverse tools om een boek in één ruk uit te lezen, de kennis te verankeren er nog plezier aan te beleven ook!

Peter De Vos
Gedelegeerd bestuurder De Vos Perazo NV

Lees hier alle getuigenissen van deelnemers aan deze opleiding.  

Videogetuigenissen

Bekijk hieronder de verwachtingen vóór en de getuigenissen na van enkele ondernemers (opnames gemaakt door de deelnemers zelf met een tablet in het kader van de gelijkaardige ‘Word expert in drie dagen’ opleiding).

 

Sven Claessens, Zelfstandig security consultant (be.linkedin.com/in/svenclaessens)

 

 

Wil je graag alle getuigenissen bekijken? Klik dan hier
 

 

Wat is smartreading en wie ben ik?

image

 

SmartReading® werd bijna 25 jaar geleden in Nederland ontwikkeld door Paul van der Velde. Paul kon van nature visueel lezen. Dit talent werd op de basisschool niet erkend, wat bij hem heel wat frustratie te weeg bracht. Uit die frustratie is in 1991 SmartReading geboren: Paul ontwikkelde een methode die mensen helpt om weer/meer plezier te hebben in lezen en zo het beste uit zichzelf te halen.

Omdat ik zelf op zoek was naar manieren om mijn eigen expertise als beginnend trainer en coach een boost te geven, kwam ik in 2006 in contact met SmartReading®. Lezen ging tot dan voor mij heel traag, kostte me veel te veel tijd en bracht me in verhouding niet voldoende kennis bij. Dankzij Paul en zijn verbluffende SmartReading® methode kwamen de boeken terug in mijn leven. Lezen is voor mij intussen synoniem aan mezelf voortdurend bijscholen en ontwikkelen, alsmaar meer halen uit mezelf, zodat ik ook anderen optimaal kan inspireren en ondersteunen.

In 2006 bracht ik SmartReading® naar België en Luxemburg. Sindsdien ben ik directeur van het opleiding- en coachingsinstituut Global Edutainment België. Samen met mijn team ontwikkel ik trajecten in het verhogen van de persoonlijke effectiviteit en creëer ik ‘shortcuts for an inspiring life’.

In mijn werk laat ik me inspireren door mijn kennis over de werking van het brein, mijn kunnen als NLP-masterpractitioner en mijn intussen jarenlange ervaring als trainer en coach. Ik zet je graag op weg om ook van jou een echte kennisexpert te maken.

Ik ben auteur van het boek ‘SmartReading : lees een boek per uur’. In deze best-seller (meer dan 4000 verkochte exemplaren in goed twee jaar tijd) wordt de gehele SmartReading methode beschreven met voorbeelden en opdrachten.

Hierbij enkele van de honderden bedrijven en organisaties waarbij ik of mensen van mijn team opleidingen en coaching in efficiënter werken verstrekten: Acerta – Aveve – Belfius Insurance – Belgacom – Besix – Boerendbond – Brussel Hoofdstedelijk Gewest – Concentra – Council of the European Union – Colruyt – EDF/Luminus – Fod Financiën – FSMA – Genzyme – Idewe – KULeuven – Nationale Bank van België – Novartis Pharma – Provincie Antwerpen – Universiteit Hasselt – Tiense Suikerraffinaderij – Vlaamse Gemeenschapscommissie – Vlaams Parlement – Vrije Universiteit Brussel…

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Hoe leer je supersnel lezen en bouw je diepgaande expertise op in slechts twee dagen?

We werken in een rustgevende omgeving en zorgen voor een ontspannen en aangename sfeer die optimaal breinleren mogelijk maakt. Korte theoretische onderbouw van de aangeboden technieken wordt afgewisseld met het inoefenen ervan.

Er is ruimte voor feedback en persoonlijke coaching. Het programma is zo opgebouwd dat het ‘doen’ en het ‘ervaren dat de technieken werken’ centraal staan. Al vanaf dag één boek je succes en krijg je vertrouwen in de ongelooflijke mogelijkheden van jouw brein.

We starten met een meting van je huidige leessnelheid. Zo ken je jouw startpositie. Daarna leer je stapsgewijze sneller lezen via de technieken van de gepatenteerde SmartReading methode.

GDL-0010
GDL-0017

In de namiddag van de eerste dag lees je al een eerste boek van 200 bladzijden over ondernemen uit in 60 minuten. Nadien wissel je met enkele andere deelnemers van gedachten over de inhoud van het boek en sta je versteld van het resultaat. 

Tussen dag één en dag twee voorzien we een oefenperiode van drie weken, waarin jij drie à vier boeken zal lezen over één thema dat je uitdaagt (tijdsinvestering = plusminus één uur per boek). Tijdens deze oefenperiode word je door mij via een online platform gecoacht en hou je ook contact met de andere cursisten.

Zo lees je bijvoorbeeld boeken in verband met nieuwe businessmodellen, start-ups, VUCA, social media, marketing, verkoop, presenteren voor een groep, personal- en/of company branding, verandermanagement, duurzaam leven/ondernemen, people management, communicatie, leiding geven, coaching, motiveren van medewerkers, het voeren van gesprekken, enzovoort…

Je verdiept je al snellezend in het door jou gekozen thema en je bouwt stapsgewijze expertise op. De training leert je dus niet alleen supersnel lezen, maar biedt ook kennisvergaring en verdieping in een zelfgekozen leer- en leesthema. 

Twee trainingen voor de prijs van één dus.

20160708_141751

 

20160708_102849

Op dag twee breng je alle verzamelde kennis samen in één overzicht en deel je de opgedane expertise met de andere deelnemers. Je leert ook de lessen die zij uit de boeken hebben gehaald en wisselt met hen ideeën hierover uit. Aangezien alle deelnemers ondernemers zijn,  krijgt je een ware kennis-boost over boeiende business gerelateerde onderwerpen.  

IMG_7907

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Wat levert deze unieke training jou op in verband met sneller lezen en informatie verwerken?

 • Je leert hoe je in vijf stappen boeken en vakliteratuur supersnel kan lezen
 • Je krijgt technieken om tot rust te komen en om optimaal geconcentreerd te zijn bij het snellezen
 • Je rekent af met beperkende overtuigingen over lezen en snellezen en maakt komaf met leesremmers
 • Je beleeft meer plezier bij het lezen en bestuderen van teksten
 • Je leert doelgericht lezen
 • Je leert meerdere regels tegelijk lezen zonder aan tekstbegrip te moeten inboeten
 • Je legt makkelijker verbanden tussen de gelezen informatie
 • Je genereert een behoorlijke tijdwinst bij het lezen van vakliteratuur

Wat levert deze unieke training jou extra op in verband met expertise opbouwen?

 • Je brein kan meer dan je denkt! Je vertrouwen in jouw eigen vaardigheden nemen toe
 • Je bent niet bang meer van dikke rapporten en grote hoeveelheden tekst
 • Je bent gewapend tegen informatie-overvloed
 • Je kan je voortaan makkelijk inwerken in lijvige dossiers en nieuwe vakgebieden
 • Je geeft jouw expertise een boost
 • Je kan je makkelijker onderscheiden als kennisexpert
 • Je voedt je denken en je dromen…

Wat levert deze unieke training jou extra op in verband met ondernemen, managen en leidinggeven?

 • Je leest zelf drie tot zes boeken in het kader van ondernemen, managen, businessmodellen, coachen…
 • Je leert hierover ook veel bij van de anderen (met name over de inhoud van de boeken waar zij zich in verdiept hebben)
 • Je wisselt met hen van gedachten over de opgedane kennis en komt zo tot nieuwe inzichten 
 • Je bouwt met hen een speciale band op (boeken brengt mensen dichter bij elkaar)

Op het eind van de opleiding 

 • Heb je drie tot zes boeken effectief gelezen en ben je expert in het door jou gekozen thema
 • Heb je de opgedane kennis met andere deelnemers gedeeld en ook van en via hen veel bijgeleerd
 • Heb je het snellezen onder de knie
 • Kan je digitale of online informatie sneller verwerken, delen en onthouden
 • Ben je kenniscompetent en een expert in het snel verwerken van schriftelijke informatie
1111047 | LAN cover Smart reading lannoo

Als bonus…

 • Krijg je het boek ‘SmartReading – lees een boek per uur’  ter waarde van € 24,99 cadeau, hier kan je na de training altijd weer op terugvallen.
 • Krijg je een gratis sessie over hoe je ook online informatie sneller kan lezen , verwerken, delen en onthouden (uit de opleiding ‘Smartwebtools: win één uur per dag via slimme internettools’ – schermlezen – bonus ter waarde van € 180,-).
 • Word je tijdens de opleidingsdagen en tussentijds persoonlijk gecoacht , begeleid en uitgedaagd om jouw doelen te halen.

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

IMG_9363

IMG_9407

IMG_7919

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Voor welk soort ondernemers is deze opleiding aan te bevelen?

De opleiding heeft een dubbel doel : 

 • Supersnel leren lezen : het onder de knie krijgen van de vaardigheid SmartReading® 
 • Diepgaande kennis en expertise verwerven in een zelfgekozen business gerelateerd thema en groeien als ondernemer.

En is daarom vooral aangewezen voor :

 • Zelfstandigen : vaak coaches en consultants, maar ook IT-ers die zichzelf moeten verbeteren. Zij werken alleen, samen met andere zelfstandigen, of als externe consultant bij grote bedrijven. Broodnodige leesthema’s zijn coaching, burn-out, consulting, personal branding, story telling, change,… IT-ers verdiepen zich in boeken over scrum, agile en lean thinking,…
 • Ondernemers : zij zijn op zoek naar meer diepgang, expertise en  uitwisseling en zoeken manieren om koploper in hun markt te worden of te blijven. Dankzij deze opleiding komen ze even los van het operationele en verdiepen ze zich al snellezend in thema’s als duurzaam ondernemen, (coachend) leiderschap, businessmodellen, nieuwe vormen van ondernemen, sales, company branding, timemanagement, start-ups,… Zo blijven ze de concurrentie steeds een stapje voor.

Tijdens het lezen en ook in de onderlinge discussies nadien gaan de deelnemers in deze opleiding op zoek naar antwoorden op vragen als :  

 • Hoe zet je een koers uit?
 • Hoe blijf je zelf overeind als er veel van jou wordt geëist?
 • Hoe stel je prioriteiten?
 • Hoe ga ik optimaal om met steeds sneller veranderende markten?
 • Hoe zet je jezelf en/of jouw producten optimaal in de markt?
 • Hoe ga je om met duurzaamheid? 
 • Hoe zet je een nieuw (online) businessmodel in de markt?
 • Hoe geef je leiding aan jezelf, aan een team of aan allerlei groepen tegelijkertijd?
 • Waarom doen mensen wat ze doen? En waarom doen ze soms andere dingen dan ze zeggen?
 • Wat bedoelt men met coachend leiding geven? Hoe werkt dit in de praktijk?
 • Wat zegt de wetenschap, wat leert de praktijk?
 • Hoe kan je jouw coachende vaardigheden aanscherpen?
 • Hoe maak ik mijn organisatie lean?

 

Lees hier alle getuigenissen 

 

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

20160708_165428

 

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Praktische Informatie

 

Data in 2018

Vrijdag 26 januari en vrijdag 23 februari 2018

Dinsdag 28 augustus en donderdag 27 september 2018

Telkens van 8u45 tot 17u15.

 

Locatie

Tweeperenboom cvba
Dorpsstraat 1
3020 Winksele (Leuven)

Tweeperenboom is een coöperatieve organisatie, gespecialiseerd in transitie- en doorbraaktrajecten met oog op een betere en meer duurzame wereld. Door de opleiding bij hen te laten plaats vinden ondersteunen wij hun missie om mensen te doen groeien en wendbaar te zijn in een steeds sneller veranderende wereld.

De locatie is gelegen langs de as Brussel-Leuven. Neem afrit Bertem op de E40, of afrit Winksele op de E314. Er is parkeerruimte aan de kerk, en aan het sportcentrum op 100 m wandelafstand. Om het milieu te sparen kan je ook met de trein komen : treinstation Veltem op 800m wandelafstand. Treinstation Veltem ligt op de lijn Leuven – Brussel (op 9 minuten reizen van Leuven en op 20’ van Brussel Noord).

Jouw investering

€ 1.197,- excl. btw  (twee dagen op een toplocatie, professionele begeleiding zowel ter plaatse als tussentijds, het boek SmartReading, maximale expertise-opbouw en maximale kennisdeling over business gerelateerde thema’s en alle bonussen).

Supervroegboekkorting voor de opleiding die 26 januari start.

Ga voor de supervroegboekkorting van € 300,- excl. btw en betaal slechts  538,20 via kmo-portefeuille bij inschrijving vóór 1 oktober 2017 voor de opleiding van 26 januari en vrijdag 23 februari 2018.

Schrijf je jezelf in tussen 1 oktober 2017 en 1 januari 2018 voor de opleiding met startdatum 26 januari 2018 dan ontvang je een vroegboekkorting van € 150,- excl. btw.

Inschrijven 26-1-2018

Klik hier om in te schrijven

 

Opgelet: Inschrijven als Kleine Onderneming of Middelgrote Onderneming en later betalen via de kmo-portefeuille? Selecteer dan “betalen via overschrijving”.

Opgelet bij bestellen voor een medewerker: vul eerst de gegevens van de cursist in en de btw gegevens en klik op ‘ga verder’. Onder het kopje ‘facturatie’ vink je aan: ander factuuradres. Vul hier de adresgegevens van het bedrijf in, naam contactpersoon en e-mailadres van de contactpersoon. Hier wordt de factuur ook naar toe gestuurd.

In totaal zijn er slechts 16 plaatsen per training. Reserveer tijdig jouw plek!

 

Supervroegboekkorting voor de opleiding die 28 augustus 2018 start.

Ga voor de supervroegboekkorting van € 300,- excl. btw en betaal slechts  538,20 via kmo-portefeuille bij inschrijving vóór 1 mei 2018 voor de opleiding van 28 augustus en 27 september 2018.

Schrijf je jezelf in tussen 1 mei 2018 en 1 juli 2018 voor de opleiding met startdatum 28 augustus 2018 dan ontvang je een vroegboekkorting van € 150,- excl. btw.

Inschrijven 28-8-2018

Klik hier om in te schrijven

 

Opgelet: Inschrijven als Kleine Onderneming of Middelgrote Onderneming en later betalen via de kmo-portefeuille? Selecteer dan “betalen via overschrijving”.

Opgelet bij bestellen voor een medewerker: vul eerst de gegevens van de cursist in en de btw gegevens en klik op ‘ga verder’. Onder het kopje ‘facturatie’ vink je aan: ander factuuradres. Vul hier de adresgegevens van het bedrijf in, naam contactpersoon en e-mailadres van de contactpersoon. Hier wordt de factuur ook naar toe gestuurd.

In totaal zijn er slechts 16 plaatsen per training. Reserveer tijdig jouw plek!

Korting via KMO portefeuille

kmo_portefeuille1

Wij zijn een erkende dienstverlener voor de kmo-portefeuille (erkenningsnummer: DV.O212885). Dit wil zeggen dat de Vlaamse overheid voor een deel tegemoet komt in de kosten die je als kmo, kleine zelfstandige of beoefenaar van een vrij beroep maakt bij het volgen van een opleiding bij ons.

Het steunpercentage is 40% voor kleine ondernemingen  en 30% voor middelgrote ondernemingen. 

Via de super vroegboekkorting van € 300 in combinatie de kmo-portefeuille betaal je als kleine ondernemer dus slechts € 538,20 excl. btw voor deze unieke tweedaagse opleiding.

Betalen via kmo-portefeuille
Wie via de kmo-portefeuille boekt, betaalt niet meteen. Bij inschrijving krijg je automatisch een factuur op basis waarvan je de aanvraag bij de kmo-portefeuille kan doen. Omdat je later betaalt, wordt er wel een automatische meerkost van € 10,- aangerekend. Voor meer informatie over betaling via de kmo-portefeuille, lees de handleiding.

Belangrijk: Voldoe je betaling maximaal 4 weken na je bestelling. Dien daarom de factuur direct in bij de KMO.


Meer weten?

Contacteer ons voor een uitgebreid programma of voor verdere vragen.

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Veel gestelde vragen

Waarom is deze opleiding specifiek voor ondernemers?

Tot nu toe konden zij enkel terecht op de ‘Word expert in drie dagen’ zomer/winter-opleiding. We kregen echter steeds meer vraag van (zelfstandige) ondernemers voor een verkorte versie die plaats vindt tijdens de kantooruren. Drie dagen met overnachting blijkt voor velen niet realistisch. Vandaar dat we nu dit tweedaagse format met tussentijdse begeleiding en oefening aanbieden. Een format dat we al tien jaar zeer succesvol toepassen bij bedrijven en organisaties. 

Wat is het verschil met de driedaagse zomer-/winteropleiding?

SmartReading kan je alleen maar onder de knie krijgen door te oefenen en de aangeleerde technieken toe te passen. In het tweedaagse format doe je dit thuis. In driedaagse format (inclusief overnachting) doe je de leesopdracht (het snellezen van drie boeken) tijdens de training zelf. Dat is het belangrijkste verschil. Voor de rest komen beide opleidingen sterk overeen :

 • Op dag één krijg je alle technieken en bouw je vertrouwen op in de SmartReading methode.
 • Vervolgens ga je de technieken toepassen en onder knie krijgen door het lezen van drie boeken. In de driedaagse lees je deze boeken tijdens de opleiding, in de tweedaagse doe je dit thuis via online begeleiding.
 • Op de laatste dag brengen we alle opgedane kennis samen en krijg je verdere verdieping in de methode.

In het format van twee dagen moet je thuis oefenen. Tussen dag één en dag twee voorzien we een oefenperiode van drie weken, waarin jij drie à vier boeken zal lezen over één thema dat je uitdaagt (tijdsinvestering = plusminus één uur per boek). Tijdens deze oefenperiode word je door mij via een online platform gecoacht en hou je ook contact met de andere cursisten. De eerste en de laatste dag komen in beide formats plusminus overeen, in de tweedaagse opleiding wordt alles heel gebald aangeleerd.

Het voordeel van de twee dagen is dat de tijdsinvestering beperkt is met een exclusief en gelimiteerd aantal deelnemers. Het voordeel van de drie dagen is dat je even met de boeken van de wereld bent in een fantastische omgeving onder een divers publiek aan deelnemers. Aangezien je ter plekke blijft overnachten is er ook meer tijd en ruimte om tot rust te komen en je te verbinden met jezelf, de anderen en de omgeving.

Kan ik ook deelnemen als ik geen ondernemer ben?

Neen. Deze training is exclusief voor ondernemers. Dit wil zeggen dat de boeken die aan bod komen in de training op deze doelgroep gericht zijn. En dat de discussies en de uitwisselingen van gedachten onderling voornamelijk zullen gaan over zaken die deze doelgroep aanbelangt. De rijkdom van het format zit er net in dat deelnemende ondernemers als persoon kunnen groeien door specifieke kennis eigen aan deze doelgroep op te doen en te delen met anderen.
Bekijk hier de andere formats of boek deze opleiding intern op mat van jullie organisatie en doelpubliek.

Wat als de data niet passen?

Op dit ogenblik zijn er geen andere data ingepland. Een alternatief is de Word expert in drie dagen training die twee maal per jaar wordt georganiseerd. Je kan ook kiezen voor de SmartReading voor Executives training (individuele begeleiding in twee blokken van vier uur bij jou op kantoor met tussentijdse oefenopdracht). 

Ik ben altijd zo drukbezet en kan me onmogelijk twee dagen vrijmaken, is er een alternatief?

Kies dan voor de SmartReading voor Executives training : individuele begeleiding in twee blokken van vier uur bij jou op kantoor met tussentijdse oefenopdracht.