Eerstvolgende opleiding

SmartReading voor studenten 
Voor sturende jongeren tussen 15 en 25 jaar. 
Sneller lezen, verhoogde concentratie, meer onthouden.
06/10 en 20/10/2018 – Antwerpen
Meer info en inschrijven

 

Enkele Impressies

Getuigenissen

“Ieder minuutje tijdwinst in deze hectische wereld is een grote PLUS. Via de SmartWebtools training ontdekte ik superhandige tools . Peggy-Ann Kruisland, Telenet

“Het spelelement bij  SmartTyping werkt verduiveld effectief. Heb op een bondige, efficiënte en plezierige manier blind leren typen.” Ann

“Via de ‘tijd voor het echte werk’ coaching leerde ik mijn échte valkuilen kennen op vlak van efficiënter werken.”Hendrik

Kunnen jouw (top)medewerkers nog bijblijven?

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Zoek je een opleiding waarbij leidinggevenden (en bij uitbreiding alle kennismedewerkers):

 • sneller de essentie uit rapporten, verslagen en vakliteratuur kunnen halen?
 • hun leiderschapsvaardigheden aanscherpen?
 • sterker worden als ondernemer?
 • beter leren communiceren met hun team?
 • hun coachende vaardigheden uitbreiden?
 • hun impact kunnen verhogen?
 • hun specialisme kunnen boosten?

Over al deze onderwerpen bestaan er steengoede boeken. En ik kan hen leren hoe ze op één uur tijd precies die informatie uit een boek van 200 bladzijden halen die zij nodig hebben om te groeien in hun vak.

Zo:

 • hebben ze meer bagage en inspiratie
 • handelen ze met meer kennis en expertise
 • weten ze meer dan de concurrenten
 • zijn ze dé experten in hun vakgebied

Bijna dagelijks vindt er in Nederland,  België of Luxemburg een training SmartReading snellezen incompany plaats bij een bedrijf of organisatie. Cursisten zijn kenniswerkers, leidinggevenden, directeuren, medewerkers, professoren, leerkrachten, enzovoort, enzovoort.  Dankzij deze opleiding :

 • hebben ze nog maar één tot anderhalf uur nodig om de informatie van een boek van 200 bladzijden (of dezelfde hoeveelheid vakliteratuur) te lezen, te verwerken en te onthouden
 • leren ze zich supergoed concentreren bij het het lezen en springen ze niet meer terug
 • slagen ze erin om heel doelgericht in recordsnelheid de noodzakelijke informatie uit een teksten te halen
 • hebben ze geen angst meer om informatie te missen
 • onthouden ze veel makkelijker wat ze gelezen hebben
 • hebben ze ook een strategie ontwikkeld om ook online veel sneller informatie te kunnen lezen en verwerken

Het meest populaire format is een opleiding van twee dagen.  Op dag één worden de SmartReading technieken aangeleerd, in de namiddag lezen de deelnemers al hun eerste boek van 200 bladzijden uit in 60 minuten en staan ze versteld van het resultaat. Dag twee volgt na drie tot vier weken. Dankzij de tussentijdse leesopdracht oefenen de deelnemers met de methode én bouwen ze, via het snellezen van drie à zes boeken, gedegen expertise op in een bepaald leerdomein.

Hierbij enkele recente projecten waar we  trots op zijn:

 • Tien software architecten van de Chronos Groep leerden dankzij SmartReading snel boeken lezen. Elk teamlid las in de oefenperiode drie boeken uit over software architectuur, op dag twee van de opleiding deelden en bediscussieerden ze de opgedane kennis. Tijdsinvestering tijdens de oefenperiode: één tot maximaal anderhalf uur per boek. Ziehier het leerdoel van één van de deelnemers:
  •  “Ik zie mezelf  mijn team helpen op vlak van Scrum en Architectuur zodat er minder budget moet worden gespendeerd aan externe personen.”
 • Enkele keren per jaar geven we een tweedaagse opleiding aan professoren, docenten, doctorandi, onderzoekers en stafmedewerkers van de KU Leuven. Tijdens de oefenperiode lezen ze boeken over diverse thema’s en scholen zich zo supersnel bij. Ziehier enkele leerdoelen:
  • “Als programmadirecteur voor de masterstudenten heb ik dankzij het ‘smartreaden’ van diverse boeken onderzocht of het een goed idee is om een thesis te laten maken via de ‘casestudiesmethodologie’  op academisch niveau”
  • “Als professor heb ik via SmartReading in recordtijd drie boeken gelezen met als doel om in mijn lessen voorbeelden te kunnen geven over de invloed van zowel de omgeving als het DNA (en de interactie daartussen) op ziekte. Het is onwaarschijnlijk hoeveel kennis men dankzij SmartReading kan vergaren in zo’n korte tijd.
 • Getuigenis van Ellen  Vlaeyen, Stafmedewerker bij het Expertisecentrum Valpreventie Vlaanderen – Centrum voor Ziekenhuis- en Verplegingswetenschap (KULeuven)
  • “Beste Peter, het uitvoeren van de opdracht die je meegaf ( lezen van de drie boeken en wetenschappelijke artikels voor mijn werk) ging zo vlot ten opzichte van het normaal lezen dat ik echt genoot om de smartreading methode toe te passen. Ondertussen heb ik ook jouw boek met veel plezier volledig doorgenomen. Ik wil je graag bedanken : ten eerste om mij met deze methode bekend te laten maken en ten tweede voor uw zeer aangename manier van lesgeven. Het was lang geleden dat ik nog zo een leerrijk, interessante en creatieve vorming heb bijgewoond. Ik heb al verschillende collega’s en vrienden over smart reading verteld en het is eigenlijk ongelooflijk hoe mensen reageren. Je ziet de meesten denken “ja, ja, dat kan toch niet”. Dus als mijn tekstje als inspiratiebron kan dienen, zeker gebruiken. Ondertussen probeer ik de mensen mondeling nog wat verder te inspireren”. 
 • “Young high potentials” van een groot energiebedrijf kregen een tweedaagse opleiding met als doel te leren ‘hun persoonlijke invloed’ te verhogen. Op dag één leerden ze supersnel lezen, tijdens de oefenperiode lazen de deelnemers elk minimaal drie boeken over het thema ‘invloed, op dag twee brachten we opgedane kennis samen en creëerden we zo een fantastisch leermoment. Zie hier het leerdoel van één van de deelnemers:
  • “Vaak moet ik informatie verkrijgen van mensen die hoger in de hiërarchie staan of van mensen waarvoor het verschaffen van informatie geen prioriteit is. Dankzij deze tweedaagse opleiding heb ik heel veel inzicht verkregen over de mechanismen van invloed. Hierdoor ben ik veel doelbewuster gaan communiceren en maak ik ook gebruik van enkele heel handige trucjes die mijn impact danig verhoogd hebben”
 • Tien aankopers van een grote bouwfirma besparen via SmartReading dagelijks tijd bij het lezen van bestekken.
 • Veertien sales mensen kregen via SmartReading een ‘alternatieve verkoopscursus’. Op een maand tijd lazen ze elk drie boeken over ‘hoe effectiever verkopen’, op dag twee van de opleiding gaven via een fantastisch leermoment onderling de verworven kennis aan elkaar door.
 • Onderwijskundigen en cultureel medewerkers van de Vlaamse Gemeenschapscommissie in Brussel brengen via SmartReading de onderwijs- en cultuurvernieuwing in kaart.

Evaluatie incompany opleiding Smartreading

Na een recente incompany opleiding werd aan de de deelnemers gevraagd om de cursus te evalueren. Hieronder vind je de resultaten na slechts één dag opleiding :

grafiek-rood

(klik hier voor de oorspronkelijke resultaten)

Bijna 92% van de deelnemers zouden de opleiding aanraden aan anderen! Slechts één van twaalf deelnemers ondervond  ‘geen reële meerwaarde’ op het einde van de opleidingsdag. Het is onze ervaring dat we bij een meerdaagse opleiding (inclusief tussentijdse begeleide oefenperiode) ook de grootste sceptici meekrijgen.

Lees hieronder enkele commentaren:

Aantonen dat je eigenlijk niet veel / geen cruciale info mist als je sneller gaat en dat je op een manier zelf meer geconcentreerd bent dan bij traag lezen is wel een oogopener.

Dit is een opleiding die van direct nut is en efficiëntie verhoogt. Dus dringend dezelfde opleiding inplannen voor anderen!

Belangrijk bij het selecteren uit de vele informatiestromen die op je afkomen.

Snel(ler) kunnen lezen is altijd nuttig en vooral mindmappen. Voor sommige toepassingen op het werk zal snellezen niet kunnen (bv. wetteksten, e-mails).

Al wie veel verslagen (bvb voor DC / RvB) moet lezen, kan baat hebben bij deze opleiding.

Boek lijkt zeer geschikt als blijvende achtergrond (kan nu ook snel gelezen worden).

Het ‘handboek’ is interessant en degelijk opgebouwd.  Vele basic zaken zijn m.i. vergelijkbaar met de zaken die T. Buzan schreef, maar de opbouw leek mij hier beter en de hanteerbaarheid vlotter.

SmartReading kan worden gegeven in drie talen: Nederlands, Frans en/of Engels.

Contacteer ons vrijblijvendKlik hier voor een vrijblijvende offerte

Wil je nog meer impact? Verhoog drastisch de ROI door de  SmartReading training te koppelen aan een leerthema.

(gebaseerd op de principes van Flipped Learning).

Stel: je wil dat groep medewerkers heel snel beter moet worden in een ‘soft skill’ zoals bijvoorbeeld  klantgerichtheid, leiderschap, coaching, conflicthantering, persoonlijke effectiviteit, respectvol beïnvloeden,  communicatie, sales, presentatietechnieken enz….

Dan kan je voor deze medewerkers een klassieke opleiding organiseren, waarbij de trainer die concepten, inzichten, vaardigheden en ‘best practices’ aanbrengt  waarvan hij/zij denkt dat de groep (en hopelijk dus elke specifieke medewerker!) baat bij heeft. Dit resulteert vaak in:

 • een eerder passieve leerhouding (de medewerkers ‘consumeren’ de inzichten van de trainer en komen zelf maar af en toe in actie)
 • een vrij lage lage betrokkenheid
 • weinig leren van elkaar

Door het leerthema te integreren in de SmartReading training draaien we de rollen om (men noemt dit ‘flipped learning’):  de cursist zal zelf –  via het snellezen van vakliteratuur – actief die kennis verzamelen, verwerken en onthouden die hij/zij nodig heeft om te groeien en te excelleren in het gekozen leerthema.  In de sessie nadien zal  de trainer ervoor zorgen dat de medewerkers de concepten, inzichten, vaardigheden en ‘best practices’ die zij verzamelden, zich ook effectief eigen maken en onmiddellijk kunnen gaan toepassen.

Hierdoor :

 • verhoogt de betrokkenheid
 • neemt men actief deel aan het leerproces
 • zal de informatie meer beklijven en langer bijblijven
 • leren de medewerkers ook nog eens snellezen, mindmappen en doelgericht informatie verwerken erbovenop

flipped-classroom-2

Praktisch:
De deelnemers leren op dag 1 de technieken van versnelde tekstopname en verbeterde concentratie (SmartReading) en lezen in de namiddag een managementboek over het gekozen leerthema uit in een tijdsbestek van één tot twee uur. De betrokkenheid van de deelnemers in het leerproces is zeer hoog, omdat er direct met een concreet leerdoel wordt gelezen. De verworven kennis wordt verwerkt middels mindmappen.

Tijdens de oefenperiode (twee tot vier weken) lezen de cursisten  drie tot vier managementboeken over het gekozen thema (tijdsinvestering 3 tot 4 uur).

Op de ochtend van dag 2 wordt de opgedane kennis onderling gedeeld (men leert van elkaar) en wordt de relevantie en toepasbaarheid ervan binnen het eigen werkdomein besproken. Dit zorgt voor een heel rijk leermoment. Ze leren immer van elkaar en de opgedane blijft langer bij. In de namiddag werken we aan de verdere omzetting van de opgedane kennis in de praktijk middels opdrachten, rollenspelen en andere leermodellen die de trainer op maat zal inzetten.

Mogelijke thema’s:

 • het verhogen van je persoonlijke invloed  en impact
 • coaching
 • leiderschap
 • klantgerichtheid
 • conflicthantering,
 • timemanagement…

SmartReading koppelen aan een specifiek leerthema is een must voor elke opleidingsverstrekker die op zoek is naar:

 • een hogere return-on-investment bij het organiseren van ‘soft skills’-opleidingen
 • twee trainingen voor de prijs van één: deelnemers leren zowel expertise opbouwen in SmartReading als in het gekozen leerthema
 • een nieuwe, frisse en eigentijdse vorm van opleiden
 • een hogere betrokkenheid én engagement van de deelnemers
 • een opleiding op maat van élke deelnemer
 • een opleiding waar deelnemers ook maximaal leren van elkaar

Deelnemers leren niet alleen om supersnel te lezen, ze bouwen ook op een unieke manier diepgaande expertise op in hun vakdomein.

Haal deze unieke opleiding naar jouw bedrijf of organisatie in de vorm van:

 • een interactieve workshop van één tot drie uur, waarbij we de leessnelheid van de deelnemers reeds verdubbelen
 • een individueel traject voor topmensen met heel weinig tijd
 • een training van één dag
 • een training van twee dagen
 • een training van meerdere dagen, gekoppeld aan een specifiek leerthema

SmartReading kan je inkopen in drie talen: Nederlands, Frans en/of Engels.

Contacteer ons vrijblijvendKlik hier voor een vrijblijvende offerte

Als referentiemateriaal krijgt elke cursist het boek ‘SmartReading: lees een boek per uur’ mee naar huis. 

1111047 | LAN cover Smart reading lannoo

Terug naar homepage SmartReading.
Terug naar het overzicht open opleidingen.