Rij je slim, vergaar kennis onderweg

Zoals je weet, leveren lange ritten met de trein of de auto vaak de beste ideeën op. Deze borrelen op bij activiteiten waarbij weinig mentale inspanning vereist is, zoals ook bij fietsen, wandelen, in het vuur staren, douchen… Hoe rustiger jouw brein, hoe creatiever het wordt.  Ik raad  je echt om op regelmatige tijdstippen ‘gedachteloze’ momenten in te bouwen.

Als je desondanks op zoek bent naar een meer actieve manier om onderweg kennis te vergaren, heb ik volgende tips voor jou:

1. Beluister TED offline.
Ken je  TED? Dit is een non-profit organisatie die aan ‘s werelds grootste denkers en doeners een forum biedt om anderen te inspireren. Op www.ted.com vind je duizenden boeiende presentaties van mensen die op gebalde wijze kennis, ervaringen en inzichten delen. Je hoeft niet online te zijn om deze kennis tot je te nemen. Bijna elke getuigenis kan je downloaden, niet alleen in videoformaat maar vaak ook gewoon in audio. En die offline presentaties kan je heel eenvoudig beluisteren in de wagen (i.p.v. naar de radio te luisteren).
Zo ga je te werk:
– Ga naar http://www.ted.com/pages/watch_ted en download de app op je smartphone of tablet (zowel beschikbaar voor Apple devices (ipad/iphone) als voor Android toestellen via Google Play)
– Zoek enkele boeiende presentaties en download de audioversies hiervan (bij de meeste video’s is dit mogelijk)
– Open voor je vertrekt de App, ga naar ‘My Talks’, selecteer de presentatie die je wil horen, zet je headset op, duw op ‘play’ en geniet van de kennisboost!

 2. Lees boeiende artikels offline dankzij GetPocket
GetPocket is er voor iedereen die tijdens dode momenten interessante artikelen wil lezen. Je komt tijdens het werk al surfend vaak boeiende content tegen waar je op dat moment geen tijd voor hebt. Dankzij GetPocket bewaar je dit artikel voor later en kan je het ‘s avonds in de trein offline lezen op je smartphone via de GetPocket App.
Ga als volgt te werk:
– Ga naar http://getpocket.com/add en installeer de ‘bookmarklet’ (knop) in je browser. Surf naar een boeiend krantenartikel, druk op de ‘bookmarklet’. Je artikel is nu bewaard.
– Download en open de app op je smartphone: het artikel staat voor je klaar, ook als je niet online bent.
Een leuk bijverschijnsel is dat je alleen het ‘zuivere’ artikel te zien krijgt, zonder andere krantenkoppen en/of reclame.

Zin in meer tips in efficiënter werken?
Schijf je hier in voor de opleiding ‘Genius Shortcuts, win één uur per dag via slimme webtools’ van 21 november.

Deel deze tip!

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail

Laat een reactie achter