Purpose Coaching

Jouw bijdrage aan de wereld

Imagine creating a better and more sustainable world through your business


Als ondernemer, leidinggevende of hardwerkende professional heb je alles wat nodig is om gelukkig te zijn. En toch knaagt er iets. Je wil iets anders doen in je leven. Iets dat je meer vervult. Iets dat de wereld ten goede komt. Maar wat? Je verandert van werk of functie, en nogmaals, en opnieuw, om telkens weer bij datzelfde gevoel terecht te komen. 

Kan je niet gewoon tevreden zijn?!

 

 

Neen! Jouw purpose achterhouden is jezelf én de wereld tekortdoen!

De wereld heeft jou nodig, met jouw unieke kwaliteiten. En tegelijkertijd heb jij de wereld nodig, anders kan je die kwaliteiten niet in de praktijk omzetten. Wat roept jou? Wat wil zich via jou manifesteren? Wat is jouw ‘raison d’être’? Helder weten van wat jij écht te doen hebt, is als de poolster: een duidelijk kompas dat je op koers houdt. En zonder kompas, voel je jezelf stuurloos.

Purpose Coaching brengt dit ‘helder weten’ bij jou naar boven. ‘Becoming who you are’ is de leidraad.  Zodat je meer in lijn gaat leven en handelen met wie je ‘deep down’ bent. Zodat je een gids kan zijn voor anderen in deze VUCA-wereld met zovele uitdagingen.

Wat is jouw bijdrage?

Jouw unieke Purpose ontdekken geeft een extra dimensie in je leven. Je weet wat je te doen hebt en dat maakt energie in je wakker om in actie te gaan. Deze ondernemers ontdekten hun Purpose:

Lieve, 46, werkte twintig jaar voor een multinational en kreeg twee jaar geleden haar ontslag. Dankzij Purpose Coaching durfde ze haar innerlijke roeping te volgen. Ze schoolde zichzelf om en begeleidt nu koppels en singles in Verbindende Communicatie. En zet zo haar Purpose ‘verbinding creëren’ via haar business in de wereld.

Christiaan leidt een bedrijf van vijftig mensen en was op zoekt naar een manier waarmee hij zichzelf en zijn team naar het volgende niveau zou kunnen tillen. Door het volgen van een traject bij Purpose Coaching zette hij zijn eigen Purpose en die van zijn bedrijf op scherp. Nu bezielt hij een zelfsturende organisatie die van de persoonlijke ontwikkeling van haar personeelsleden het hoofddoel heeft gemaakt en waarvan de bedrijfsprocessen zo milieuvriendelijk mogelijk verlopen.  

In haar functie als hardwerkende en succesvolle divisie-manager zette Els als leider voornamelijk haar ‘mannelijke’ kwaliteiten in : doelgericht en rechtlijnig, op het arrogante af.  Ze merkte dat ze door de druk en verantwoordelijkheid van haar baan een belangrijk stuk van zichzelf verloren had.  Dankzij Purpose Coaching is erin geslaagd om op een andere manier aanwezig te zijn. Zij werkt nu meer vanuit rust en vertrouwen, vanuit verbinding en betrokkenheid. Dit in lijn met haar herontdekte Purpose ‘ik bied ruimte en perspectief om te stralen’.

Deze ondernemers nemen dagelijkse bezielde actie, en inspireren anderen om maximaal bij te dragen aan een betere wereld vanuit hun Purpose.

 

Purpose Coaching helpt jou in drie stappen: Purpose, Trust & Business

Vele ondernemers ondernemen zonder bezieling of zonder link met wat de wereld nodig heeft. Velen die hun bezieling kennen, blijven aanmodderen en maken het niet concreet.

Hier maakt Purpose Coaching het verschil. We gaan door het héle proces: van de vreugde en energie die loskomt bij het ontdekken van je Purpose, over de hindernissen in je hoofd onderweg, tot het succesvol neerzetten ervan heel concreet via jouw omgeving, onderneming of organisatie.

Purpose Coaching doet appél op jouw innerlijke wijsheid. We duiken diep. En brengen ‘wat jou roept’ aan de oppervlakte. Ik geloof dat als we van daaruit duurzaam durven te ondernemen en als we dingen realiseren waar de wereld echt nood aan heeft, we van deze wereld een geweldige plek kunnen maken. Voor iedereen, binnen de ecologische grenzen van onze planeet.

Purpose

  Wat is jouw bijdrage aan de wereld?

Er liggen geweldige schatten diep in jou verborgen. Dat voel je. Alleen zijn ze nog niet helder en tastbaar. Het grootste cadeau dat je jezelf en de wereld kan geven is hiernaar op jacht te gaan, je te her-inneren wie je in wezen bent en te ontdekken welke unieke bijdrage jij te leveren hebt. Dit  zorgt voor rust, helderheid, richting en drive. 

In deze module help ik je te verstillen en uit je DOEN DOEN DOEN-modus te geraken, zodat je een haarscherp zicht krijgt op jouw Purpose. Hierdoor blijf je niet alleen op koers, maar stem je je ook af op een hogere inspiratiebron die de motor is voor jouw zaak en welzijn.

Het kennen van jouw persoonlijke Purpose geeft je leven een extra dimensie en werkt als baken en meetlat. Het geeft je een basis van waaruit keuzes maakt en doelen formuleert.  Alles lijkt op zijn plaats te vallen en jouw vuurtje gaat branden. Als vanzelf ga je daardoor ook anderen inspireren. Als je helemaal in lijn met jouw Purpose leeft, dien je jezelf. En als je jezelf dient… dien je ook het grotere geheel.

The two most important days in your life are the day you are born and the day you find out why. (Mark Twain)

Deze module is voor jou als je het gevoel hebt in cirkeltjes te draaien. Je beweegt, maar je komt nergens. Dat is ook logisch, want je doel is niet duidelijk. 

 • Je wil vanuit jouw missie een verschil maken in de wereld. Alleen is het zo moeilijk om die missie helder te krijgen.
 • Je hebt een eigen zaak die je ooit vanuit veel enthousiasme begon. Maar je voelt dat de echte drive verdwenen is omdat wat je doet niet meer aansluit met wie je intussen geworden bent en wat de wereld volgens jou echt nodig heeft.
 • Of je hebt jarenlang diverse functies in een coorporate bedrijf bekleed, maar bent er weggegaan omdat je je niet meer kon vinden in de waarden van het bedrijf.
 • Je voelt dat je doe-energie opraakt en wil meer kunnen leven vanuit ‘zijn’.
 • Je ervaart dat je ‘uitgeleerd bent’ in je werk en eigenlijk iets helemaal anders wil gaan doen.
 • Je vindt niet de gemoedsrust en de vervulling waar je zo naar op zoek was toen je dit werk startte.

Herkenbaar? Dan heb je inmiddels wel door dat je nog niet leeft vanuit je Purpose. Er is geen helder weten, geen betrouwbaar kompas.
Wat ga je doen? Kies je voor wat je is aangeleerd en blijf je gewoon uitvoeren wat er van je wordt verwacht? Of durf je te graven naar je innerlijke roeping en durf je er er volmondig ‘JA’ tegen te zeggen? Om zo het beste uit jezelf (en anderen) naar boven te halen?

Ja? Geweldig! Dan gaan we in deze module samen aan de slag: 

 • om stil te staan en te vertragen
 • om helder te krijgen wat je roept en wat je écht te doen hebt
 • om woorden te geven aan jouw Purpose
 • om een concrete vorm te geven aan jouw Purpose
 • om jouw Purpose te transformeren naar een concrete missie
 • om focus, richting en helderheid te vinden

Trust

Hoe blokkeer jij jouw potentieel? En hoe verwerf je vertrouwen in je mogelijkheden?

Je weet nu wat je Purpose is, maar wat nu? Dit in de praktijk brengen is toch niet realistisch, zo werkt de wereld niet, en hoe kan ik daar van leven,…? Hoe duidelijker je Purpose zichtbaar wordt, des te harder je innerlijke criticus zal roepen om alle mogelijke verandering de kop in te drukken.

Samen met jouw missie wordt immers ook jouw innerlijke saboteur wakker. En die zal er alles aan doen om jou te houden waar je nu bent, lekker veilig. Misschien heb je angst voor afwijzing, ben je bang dat anderen dit beter kunnen dan jou, vrees je dat je niet de financiële vrijheid of voldoende tijd hebt om dit tot een succes te maken, ben je bang wat anderen gaan zeggen,  ben je bang voor het statuut van zelfstandige, …

En toch, als je jouw Purpose kent, heb je geen keus meer en dien je het laten weten aan de rest van de wereld! Jouw plek innemen en tonen “dit is waar ik voor sta, dit is wat ik wereld te bieden heb”. Dit is een behoorlijk enge en kwetsbare stap. 

In deze module kijken we jouw demonen recht in de ogen. En bekijken we hoe jij jouw comfortzone kan vergroten en met meer vertrouwen de nodige stappen kan zetten

Van jezelf helemaal jezelf mogen zijn is het grootste cadeau dat je aan jezelf en de wereld kan geven!

In deze module leer je:

 • om rust te vinden in wie je bent en in wie je wil zijn
 • om de moed te vinden om wat je te doen hebt in de wereld te zetten
 • om zicht te krijgen op wat je tegen houdt en daarmee om te gaan
 • om uit te breken uit jouw gewoontepatronen en/of de ‘gouden kooi’ die jou gevangen houdt

‘FEAR’ kent twee mogelijke reacties: Forget Everything And Run, or Face Everything And Rise

We gaan aan de slag met vragen als : 

 • hoe vind je de moed om jouw hart te volgen?
 • hoe bouw je (zelf)vertrouwen op?
 • hoe ga je om met innerlijke saboteurs?
 • wie kies jij om te zijn?

Business 

Hoe bouw je jouw missie uit tot een winstgevende en levensvatbare zaak?
 

Jouw Purpose kennen en er helemaal in vertrouwen is mooi, maar kan je het ook laten leven? 

Ik help jou om jouw persoonlijke Purpose om te zetten in een winstgevend verhaal. Voor jezelf én de wereld.

Dat kan gaan over het vinden van een andere manier van communiceren, in lijn met je Purpose. Of over het herdefiniëren van de Purpose van jouw bedrijf zodat je van daaruit een business kan creëren die bijdraagt aan wat de wereld echt nodig heeft. En jouw bedrijf een middel wordt voor jouw medewerkers om de beste vorm van zichzelf te tonen aan elkaar, aan de klanten, aan leveranciers en andere stakeholders. 

In deze module leer je:

 • om een business te creëren die volledig in lijn is met jouw Purpose
 • om vanuit jouw missie via jouw bedrijf een verschil maken in de wereld
 • om te ondernemen op een zinvolle en waardengerichte gerichte manier
 • om jouw missie kan uit te bouwen tot een winstgevend verhaal
 • om de Purpose van jouw bedrijf te herdefiniëren
 • om een katalysator te zijn voor de verandering die je in de wereld wil zien 

“We leven niet in een tijdperk van verandering, maar in een verandering van tijdperk”
Prof. Dr. Ir. Jan Rotmans

Wie ben ik en wat is mijn Purpose?

Ik heb lang gezocht naar mijn eigen plek in deze wereld, vanwaar ik maximaal kan bijdragen aan het experiment ‘mens’ op deze planeet. De eerste helft van mijn professionele carrière was behoorlijke grillig: onthaalbediende, call agent bij een touroperator, coördinator bij een vzw gespecialiseerd in Internationale Jongeren Uitwisseling, medisch afgevaardigde, zelfstandig sales agent, operational manager bij een kmo,… Een parcours op de dool, zonder kompas.

In 2005 kwam mezelf een eerste keer tegen: ik had het gevoel dat er meer in me zat, en voelde dat ik niet genoeg van mezelf kwijt kon in de jobs die ik tot dan toe deed. Via een opleiding tot NLP-master kwam ik in contact met mijn persoonlijk missie, die ik toen als volgt formuleerde:“Anderen gidsen het onmogelijke mogelijk te maken”. In lijn daarmee richtte ik in 2006 mijn eigen opleidings- en coachingsinstituut ‘Shortcuts’ op, gespecialiseerd in snellezen en efficiënter werken. Ik verdiepte mij in ‘accelerated learning’ om zo mensen te helpen om op de meest adequate manier het beste uit hun brein te halen. Ik volgde diverse coaching opleidingen (o.a.’Inspirerend Coachen’ bij Jef Clement, Coachen via het enneagram bij Sandra Declerq, Transformational Life Coaching bij Eric Schneider, Het coachen op missie en identiteit bij de Coaching Square, Power of Presence bij Robert Dillts) en coachte honderden professionals naar verhoogde zelfkennis en performantie. 

Enkele jaren geleden kwam ik mezelf een tweede keer tegen : ik kreeg gezondheidsproblemen en mijn doe-energie raakte op. Ik leerde willens nillens vertragen en steeds meer te connecteren met mijn zijnsenergie. En van daaruit slaagde ik erin mijn ware Purpose te formuleren: “ik bevrijd wijsheid”. Telkens ik deze woorden uitspreek krijg ik kippenvel. Elke cel in mijn lijf resoneert hiermee en zegt: “‘JA’, dat is waar jij al heel je leven mee bezig bent”. Vrijheid behoort tot mijn topwaarden en wijsheid is iets waar ik al heel mijn leven naar op zoek ben gegaan. Wijsheid is ook wat de wereld momenteel het hardst nodig heeft. Op vlak van klimaatopwarming, negativisme en onderlinge verbinding.  

Sinds ik mijn purpose heb kunnen benoemen vallen alle puzzelstukken in elkaar en zie ik de rode draad die alles met elkaar verbindt.

Eén Purpose, verschillende missies

Via deze ‘missies’ zet ik mijn Purpose ‘wijsheid bevrijden’ in de wereld: 
– als Purpose coach help ik professionals in contact te komen met hun innerlijke wijsheid om hun eigen Purpose te (her-)ontdekken om zo de beste versie van zichzelf in de wereld te kunnen zetten.
– als expert in snellezen  en efficiënter werken help ik mensen om precies die wijsheid uit boeken te halen die zij nodig hebben om te groeien.
– als bestuurder van De Broeikas creëer ik mee een plek waar ondernemers kunnen vertragen, verbinden en zich maximaal kunnen ontplooien en kunnen meewerken aan een meer duurzame wereld. 
– als mede-organisator van het Coach Café Leuven bied ik een platform waar elke maand opnieuw tientallen coaches zich kunnen laven aan de wijsheid van een collega-expert in coaching. 
– als vader van vier kinderen en echtgenoot van een fantastische vrouw groei ik elke dag dankzij hun wijsheid en vertrouwen.

Ik vond mijn Purpose en gun jou zo hard hetzelfde!

Concreet bied ik een individueel coaching traject waarin ik je meeneem in het hele proces: ik help jou jouw Purpose te herontdekken en te formuleren, ik coach je door de hindernissen in je hoofd onderweg en begeleid jou in het succesvol neerzetten van jouw Purpose via jouw omgeving, onderneming of organisatie.

Je kan ook een interactieve workshop inboeken van enkele uren tot een hele dag, waarbij ik de mensen van jouw team dichter bij hun Purpose breng en hen laat meedenken en resoneren met de Purpose van het team of de organisatie. Dit maakt dat ze anders (geïnspireerd door en vanuit hun essentie) en met meer passie in hun werk zullen staan.  

Contacteer me via deze weg voor een meer informatie of een vrijblijvend gesprek.

 

Bewaren

Bewaren