Ook kinderen moeten leren snellezen! Of niet?

 

     
 
     
 
 
 
 
   
header img
 
 

Kinderen en snellezen? Ik hoor je al het volgende denken:

 • Moeten kinderen nu ook al leren snellezen?
 • Moet nu echt alles sneller gaan in deze hectische wereld? 
 • Mogen ze zelfs niet meer gewoon lezen?
 • Mogen ze niet gewoon kind zijn?

Ik wil je graag gerust stellen. Van mij mag een kind vooral kind zijn. En het leven zou voor vele kinderen (én hun ouders) best wat minder hectisch zijn. En ja hoor, ik hoop dat ze graag lezen en intens kunnen genieten van een boek.

Tegelijk geef ik je vijf redenen waarom we snellezen voor kinderen aanbevelen:

 • Snellezen maakt lezen weer leuk. Veel kinderen houden niet van lezen omdat dit traag gaat en ze het maar saai vinden. Snellezen via de SmartReading-methode is een heel actieve en afwisselende vorm van lezen, waardoor ze vaak de smaak weer echt te pakken hebben. Door het geven van snellezen doen we echt aan leesbevordering.
 • Snellezen verhoogt de concentratie. De spanningsboog bij kinderen is klein. Dit wil zeggen dat ze zich slechts korte tijd kunnen concentreren waardoor lezen een hele opgave wordt. Via SmartReading schiet de concentratie te hoogte in en kunnen ze hun aandacht veel langer vasthouden.
 • Snellezen zorgt voor beter onthouden. Dankzij  de verhoogde concentratie en omdat we via diverse SmartReading technieken de betrokkenheid bij het lezen verhogen blijft gelezen informatie langer bij.
 • Snellezen heeft een gunstig effect op dyslexie. Dat komt omdat de oorzaak van dyslectie gelegen is in de fonologische (= verklankende) taalverwerking. Een snellezer herkent de betekenis van woorden door ze te ‘zien’ en omzeilt hiermee deze handicap. Via deze link lees je hier meer over.
 • Snellezen is een extra vaardigheid voor het leven. Iemand die kan snellezen kan ook ‘gewoon’ blijven lezen. Gewoon genieten van een boek kan dus nog altijd, alleen heeft de snellezer een extra strategie voor het leven.

Deze opleiding is bedoeld voor kinderen van 11 tot 15 jaar, al dan niet vergezeld van hun papa, mama of een begeleider. Wil je weten wanneer er weer een ouder-kind training is?Klik hier voor meer informatie en video-getuigenissen over deze opleiding.

Veel leesplezier!

Peter

 
 

 

 

 
Coachingtraject  ‘Tijd voor het echte werk’
 

Het coaching traject “Tijd voor het echte werk” focust op vier sporen: 

1. Wat is het ‘echte werk’?

– Wat is wat je te echt te doen hebt in je leven? Waar wil je meer tijd voor?

2. Wat houdt je tegen?  (efficiëntie-en drijfverenanalyse)

-Het in kaart brengen van  jouw onbewuste patronen (de échte efficiëntie-killers) via toegang tot een online wetenschappelijk gevalideerde vragenlijst en een persoonlijk interview van twee uur. Zo kom je jouw sterktes en zwaktes op vlak van efficiëntie en timemanagement te weten en ken je jouw werkpunten.

– Het omgaan met gevoelens van ‘niet goed genoeg zijn’ en hoe deze te omzeilen

– Het werken aan zelfvertrouwen om meer van jezelf in de wereld te zetten

3. Hoe vind je de tijd?  

– Komen tot een goede planning, effectiever omgaan met tijd, gebruik van tools om veel tijd te winnen bij het afhandelen van routinezaken, de best practices op vlak van timemanagement.

4. Wie houdt je scherp?

-Als coach ben ik jouw persoonlijk klankbord en stok achter de deur tijdens dit traject. We werken met tussentijdse opdrachten. Ik zal je uitdagen om stappen te zetten zowel binnen als buiten jouw comfortzone. Ik zal je ook ondersteunen bij het in de markt zetten van jouw idee.

Zelf zin in een leven met meer voldoening en meer tijd?

Klik hier voor meer informatie.

Peter 

 
Coachen in de natuur in Coach Café Leuven 
 

Tijdens deze workshop neemt wandelcoach Corrie Reijngoud ons mee op pad. Je ervaart zelf de effecten van coachen in de natuur, afwisselend in de coach- en klantrol. Op een ‘buitenluchtige’ manier proef je aan de symbolen en metaforen door ze zelf in te zetten en te ondergaan.

Corrie geeft onder meer ook antwoord op de volgende vragen:

 • Wat brengt wandelend coachen nog meer dan de zittende versie?
 • Hoe zet je de natuur in als je met je klant op wandel bent?
 • Wat zijn de effecten van TriA© methode in combinatie met de natuur?

Klik hier voor meer informatie en inschrijven.

Het Coach Café Leuven is een initiatief van Peter Plusquin en coachcollega Anne-Marie. Elke maand verwelkomen wij een collega/gastspreker. Hij of zij zal gedurende 1.5 – 2 uur een bepaald thema belichten. Dit kan zijn in de vorm van een lezing, presentatie of workshop. Het doel is om kennis te maken met nieuwe en bestaande coachmodellen, werkwijzen, instrumenten, … en om ons door elkaar te laten inspireren.

 

 
 
 
 
 
Expert in snellezen & efficiënter werken
 
 
 
 
 
Samen met mijn team zorg ik voor doorbraken in efficiënter werken dankzij het geven van training, opleiding en persoonlijke coaching.
 
 
Quote
 

“Verwar actief nooit met effectief”

 

 

 
 
Eerstvolgende opleiding
 

SmartWebtools – win één uur per dag dankzij slimme internettools 

Op donderdag 1 oktober 2015.

 

 
 
Boek in de kijker
 

Vreemd gaan voor managers.

Dit boek leert je beter omgaan met je mede- en tegenstanders. Een echte aanrader voor iedereen die optimaler wil kunnen omgaan met stakeholders.

Gelezen en zeer goed bevonden door een SmartReading cursist.
Klik hier voor meer informatie.

 
 
       
 
 
 
 

Account wijzigen | |

Heb je een gmail-Account? Zorg dan dat mijn afzender in je postvak In in het tabblad Primair komt. Dat doe je door op de ondderwerpregel te klikken met je rechtenmuisknop en zo de mail te verplaatsen naar tabblad Primiar. Alvast dank voor de moeite!

 
 
 

 

Deel deze tip!

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail

Laat een reactie achter