Makkelijker kennis en informatie opnemen en deze beter onthouden? Doe aan ‘flipped learning’!

 Klik hier voor de online versie van deze nieuwsbrief.

 

Hallo,

Met de examens in zicht, inspireer ik je vandaag met inzichten, ‘best practices’ en nuttige tips over breinvriendelijker leren.

Zo verneem je in deze nieuwsbrief :
–       een gouden link voor studenten die zich nog snel willen bijscholen
–       hoe je makkelijker kennis en informatie kan opnemen via Flipped Learning
–       dat de SmartReading zomertraining bijna volzet is
–       dat het coachingtraject ‘Tijd voor het echte werk’ op een ‘lugubere’ doch succesvolle manier is opgestart
–       dat we met het onderwerp IntervisieCoaching weer een top-avond organiseren in Coach Café Leuven op 3 juni

Veel leesplezier!

Peter

Een gouden link voor studenten die zich nog snel willen bijscholen

Een geprezen website die ingewikkelde leerstof visueel aantrekkelijk voorstelt is Khan Academy. Khan Academy is een non-profitorganisatie die een innovatief leerplatform vrij ter beschikking stelt op het internet.. De website beschikt over een gratis onlineverzameling van duizenden lesfragmenten die met video bijeen zijn gebracht. Tot op vandaag schaafden meer dan 26 miljoen studenten dankzij Kahn Academy hun kennis bij.

Toen mijn dochter van 17 enkele maanden gelden moeite had met het Chatelier Principe (scheikunde 5ejaar) liet ik haar deze video bekijken:https://www.khanacademy.org/science/chemistry/chemical-equilibrium/factors-that-affect-chemical-equilibrium/v/le-chatelier-s-principle
Ze vertelde me dat ze hierdoor de les veel beter begreep en moeiteloos kon inpikken.

Nadeel is wel dat de lessen in het Engels zijn, toch is dit meestal goed te volgen omdat alles stap voor stap visueel mooi wordt uitgelegd. Wil je dus nog snel jouw kennis bijschaven? Surf dan naar:  www.khanacademy.org

Makkelijker kennis en informatie opnemen en onthouden via Flipped Learning

De klassieke opleiding verliest aan populariteit:  te duur, te tijdsrovend, te weinig return on investment. Bedrijven en organisaties zoeken naar andere manieren van leren: goedkoper, met minder tijdsinvestering en met een grotere transfert naar de werkvloer.

Is Flipped Learning een oplossing?Lees hier hoe je de ROI van opleidingen drastisch kan verhogen…

Een kasteel, veel boeken, veel kennis en toch een beetje vakantie. Vroegboekkorting SmartReading zomertraining verloopt op 3 juni. Laatste plaatsen!

Van 8 tot 10 juli scherp je jouw expertise aan via de “Expert in drie dagen” training.

De vroegboekkorting verloopt op 3 juni. Wacht niet met inchrijven als je er nog bij wil zijn!Op het eind van de drie dagen heb je je al snellezend verdiept in een onderwerp naar keuze en heb je de opgedane kennis gedeeld met anderen. Deze training is opgebouwd volgens de principes van flipped learning.

Zo ga je naar huis als een echte kennisexpert. Meer info via deze link.

 Coachingtraject  ‘Tijd voor het echte werk’ op lugubere doch inspirerende wijze afgetrapt

Op 28 april zakten 25 ondernemende mensen af naar Leuven voor het wake-up event van het coachingtraject ‘Tijd voor het echte werk‘.

Met een doodkist en kaarsen hadden we gezorgd voor een ietwat lugubere setting.De insteek was meteen duidelijk: haal alles uit het leven (en dus uit jezelf) wat erin zit. Wacht niet tot het te laat is om werk te maken van wat echt telt in jouw leven.

Op het eind van de avond noteerden de deelnemers hun ‘echte werk’ (daar waar ze echt voor willen gaan voor ze in de kist liggen) op een post-it en plakten dit op de kist . Een mooie afsluiter van een inspirerend event.

Het coachingtraject “Tijd voor het echte werk” is ontwikkeld voor ondernemende mensen die dromen van meer tijd en zingeving zoals:
– Leidinggevenden die niet verder komen dan ‘brandjes blussen’ en meer tijd willen hebben voor de echte prioriteiten en de lange termijn.
– Ondernemers die zichzelf voorbij lopen en ‘slaaf’ zijn geworden van hun eigen zaak.
– Professionals die zich gevangen voelen in een gouden kooi en eigenlijk hun ware passie willen volgen.
– Coaches die hun coaching business maar niet van de grond krijgen en hier nu echt werk van willen maken.

De begeleiding focust op vier sporen:

1. Wat is het ‘echte werk’?
– Wat is wat je te echt te doen hebt in je leven? Waar wil je meer tijd voor?

2. Wat houdt je tegen?  (efficiëntie-en drijfverenanalyse)
-Het in kaart brengen van  jouw onbewuste patronen (de échte efficiëntie-killers) via toegang tot een online wetenschappelijk gevalideerde vragenlijst en een persoonlijk interview van twee uur. Zo kom je jouw sterktes en zwaktes op vlak van efficiëntie en timemanagement te weten en ken je jouw werkpunten.
– Het omgaan met gevoelens van ‘niet goed genoeg zijn’ en hoe deze te omzeilen
– Het werken aan zelfvertrouwen om meer van jezelf in de wereld te zetten

3. Hoe vind je de tijd?  
– Komen tot een goede planning, effectiever omgaan met tijd, gebruik van tools om veel tijd te winnen bij het afhandelen van routinezaken,  de best practices op vlak van timemanagement.

4. Wie houdt je scherp?
-Als coach ben ik jouw persoonlijk klankbord en stok achter de deur tijdens dit traject. We werken met tussentijdse opdrachten. Ik zal je uitdagen om stappen te zetten zowel binnen als buiten jouw comfortzone. Ik zal je ook ondersteunen bij het in de markt zetten van jouw idee.

Zelf zin in een leven met meer voldoening en meer tijd?
Meld je aan voor een gratis en vrijblijvend gesprek, waarin ik samen met je bekijk of het programma aansluit bij de verwachtingen en uitdagingen waar je op dit moment voor staat.

Naast het groepsprogramma van zes maanden  kan je ook kiezen voor een intense individuele begeleiding van 3 maanden .

Klik hier voor meer informatie.

Je bent welkom!

Peter

Intervisiecoaching in Coach Café Leuven van 3 juni

Als coach is het prettig om bepaalde werksituaties en/of uitdagingen bespreekbaar te kunnen maken met collega’s en zo van elkaar te leren en verder te groeien als professional. Intervisiecoaching is een uitermate geschikt instrument om op gestructureerde wijze van elkaar te leren.

Op 3 juni laat het team van IntervisieCoaching.be ons – onder leiding van José Hendrikx – proeven van vijf verschillende intervisiemethodieken, waarbij we ook antwoord zullen krijgen op de volgende drie vragen:

 

  • Hoe verhoudt intervisiecoaching zich tot coaching en training?
  • Welke fases doorloop je als coach of trainer bij het faciliteren van een intervisie? Hoe zorg je voor veiligheid?
  • Via welke methodieken kan je intervisies met leidinggevenden succesvol begeleiden?

IntervisieCoaching biedt een gestructureerde vorm van intercollegiaal contact. Het is een beproefd en inspirerend ontwikkelingsinstrument voor een organisatie of een individu.

Klik hier voor meer informatie en inschrijven.

Het Coach Café Leuven is een initiatief van Peter Plusquin en coachcollega Anne-Marie. Elke maand verwelkomen wij een collega/gastspreker. Hij of zij zal gedurende 1.5 – 2 uur een bepaald thema belichten. Dit kan zijn in de vorm van een lezing, presentatie of workshop. Het doel is om kennis te maken met nieuwe en bestaande coachmodellen, werkwijzen, instrumenten, … en om ons door elkaar te laten inspireren.

 

Deel deze tip!

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail

Laat een reactie achter