Maakt lezen gelukkig? Welke boeken helpen ons in onze zoektocht naar geluk?

In juli 2015 las business coach Corinne Daems tijdens de opleiding “Word expert in drie dagen via de SmartReading methode” vier boeken over het thema ‘coachen naar geluk’. Dit in het kader van haar coaching opleiding. Op woensdag 7 december doet zij verslag over haar bevindingen in het Coach Café van Leuven.

als-je-zo-slim-bent-waarom-ben-je-dan-niet-gelukkigGeven maakt gelukkig!
Ook het boek “Als je zo slim bent, waarom ben je dan niet gelukkig?” van geluksprofessor Raj Raghunathan brengt de sleutels tot geluk in kaart. De auteur verslond alles wat de wetenschap hem kon bieden op het vlak van geluk en bundelde de resultaten in dit boek.  Hij ontdekte hardnekkige misvattingen en kwam tot verrassende inzichten. Zo is vrijgevigheid (en leven vanuit een mindset van overvloed) één van de sleutels tot geluk. Van leven met de mindset dat alles schaars is (en dus leven vanuit angst) word je hoogst ongelukkig. Je kan dus maar beter onzekerheden omarmen dan grip te willen hebben op alle aspecten van je leven. Het boek laat zien hoe je verkeerde aannames kunt vervangen door voorwaarden en gewoontes die wél leiden tot een gelukkig leven. 

Lezen maakt gelukkig!
Maar hoe zit dan met lezen zelf? Maakt lezen gelukkig? Onderzoek van de Universiteit van Liverpool toont aan dat mensen die boeken lezen gemiddeld veel blijer zijn met hun leven. Lezen maakt ons ook toleranter en empatischer én geeft ons tegelijkertijd de kracht om ‘life changing’ stappen te zetten. Sterker nog: 41 procent van de ondervraagden vond lezen een beter antistressmiddel dan relaxen met vrienden. Lees hier het artikel met verwijzing naar het onderzoek.

Kirsten Cooiman van Happybooks zet in dit blogartikel alle voordelen van boeken lezen op een rij (met verwijzing naar boeken die haar geïnspireerd hebben). Op haar site vind je bovendien een link naar tien boeken over geluk.

Al snellezend drie tot zes boeken lezen in drie dagen in vol pension maakt gelukkige cursisten!
In het succesprogramma ‘Word expert in drie dagen dankzij de SmartReading snelleesmethode’ lezen cursisten drie tot zes boeken uit in drie dagen.
En dat dit hen gelukkig maakt getuigen de deelnemers zelf via deze video-getuigenissen.

De formule is dan ook uniek. :

  • je bent drie dagen ‘van de wereld’ op een fantastische plek
  • op dag één leer je sneller dan snel lezen
  • op dag twee en drie verdiep je je verder in de methode én lees je drie tot zes boeken uit over een thema dat je boeit
  • in de namiddag van dag drie breng je de opgedane kennis samen in één groot overzicht en deel je deze kennis met anderen
  • je gaat naar huis als een volleerd snellezer en een pak nieuwe kennis en inzichten die jou doen groeien in jouw vak

20160227_155126 GDL 0025 20160708_103004

 

 

 

 

 

 

Slechts twee kansen en een beperkt aantal plaatsen :

  • van 16 tot 18 februari 2017
  • van 10 tot 12 juli 2017

Vroegboekkorting bij elke inschrijving voor 28/12.
Snel inschrijven is de boodschap.
Je kan gebruik maken van de kmo-portefeuille.

 

 

Deel deze tip!

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail

Laat een reactie achter