Hoe ik helemaal niets meer vergeet dankzij Evernote…

Ik ken geen enkele applicatie die zo effectief is in het helpen overleven in onze informatiemaatschappij als Evernote (*). Evernote is een digitaal notitieboek waar je gelijk welke informatie kan in opslaan,  organiseren en terugvinden, waar je ook bent. Wat je ook ziet of hoort, de kans is groot dat Evernote jou kan helpen om het te onthouden.

(*) Onenote is een vergelijkbare applicatie en heeft als voordeel dat het voor Microsoft Office gebruikers standaard in het pakket zit. Deze onenote tutorial zet je alvast op weg.

Enkele voorbeelden:

  • Maak na een gesprek of meeting een digitale notitie. Maak tijdens een vergadering foto´s van een whiteboard en laat Evernote de teksten al voor jou digitaliseren. Dat maakt het notuleren een stuk eenvoudiger. Spreek de belangrijkste actiepunten in via de Evernote app op je smartphone en deel deze geluidsopname met anderen, samen met foto’s die je nam van aantekeningen, plannen en grafische voorstellingen.
  • Werk samen met collega´s aan een project. Met een paar eenvoudige klikken, kun je jouw notebook delen (share) met anderen.
  • Maak een foto van een visitekaartje met behulp van je mobiele telefoon. Het kaartje wordt opgeslagen en tekst erop wordt beschikbaar gemaakt.
  • Maak to do lijsten. Door middel van een checkbox kun je de item afvinken.
  • Gebruik je mobiele telefoon als voice recorder. Spreek jouw ideeën in en beluister ze later op jouw computer.
  • Copiëer via de ‘webclipper’ stukjes online informatie en bewaar deze in Evernote.

Het gebruik van Evernote gaat vrij eenvoudig door het installeren van een stukje software op je computer, je smartphone en/of jouw tablet. Evernote werkt daarbij volgens het freemium principe. Het is gratis verkrijgbaar in de gewone versie (Free) en voor betalenden (premium) zijn er extra mogelijkheden en extra opslagcapaciteit.

Evernote is een applicatie waar je moet leren mee werken om er maximaal van te kunnen genieten. Daarom geef ik je hieronder drie video’s die je stap voor stap uitleggen hoe je Evernote kan gebruiken. In totaal gaat het over plusminus 45 minuten video. Neem echt de tijd hiervoor, dit zal je nadien élke dag heel veel tijd besparen. De video’s werden gemaakt door Kent Sanders en leggen op eenvoudige wijze uit wat je allemaal met Evernote kan doen.

Hierbij de link naar de evernote webpagina.

Zin in nog meer tijd? Schrijf je nu in voor de SmartWebtools training en ontdek tientallen ‘shortcuts for an inspiring life’ : https://www.shortcuts.be/slimme-webtools-open-training/

Ook jouw ‘digitale brains’ zijn welkom.

 

Peter

PS: Noteer hieronder op welke manier jij Evernote gebruikt en inspireer anderen…

 

Deel deze tip!

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail

Laat een reactie achter