Hoe digitaal (in)efficiënt ben jij?

Je bent allicht bekend met ‘lean management‘. In fabrieken wordt die term gebruikt om productieprocessen en workflows te optimaliseren. Als arbeider A minder ver moet reiken of lopen om arbeider B te bevoorraden, winnen zij én de organisatie elke dag tijd. Een voormalig bediende van Opel Antwerpen vertelde me dat de directie jarenlang ‘dikke premies’ uitloofde voor elk goed idee waarmee men tijd kon winnen op de werkvloer.

Digitale inefficiëntie op kantoor
Op kantoor verspillen we met zijn allen ongelooflijk veel tijd. We blijven met grote hardnekkigheid documenten naar elkaar mailen, terwijl we ergens wel weten dat een gedeeld item in de cloud (of op het interne bedijfsnet) zoveel handiger is. Als ik deelnemers aan mijn trainingen vraag hoe men efficiënt kan zoeken in Google, komt men meestal niet verder dan ‘het ingeven van zoektermen’. De enige toetsencombinaties die men blijkt te kennen zijn ‘Ctrl + C’ en ‘Ctrl + V’. De nummer één tool die men gebruikt voor het uitvoeren van een bevraging of het managen van inschrijvingen voor een event is nog altijd … e-mail! 
Mocht er in een fabriek zo inefficiënt gewerkt worden zou er meteen een actieplan of taskforce worden opgericht!

Lean management voor de kenniswerker
Het kan dus veel beter! In de SmartWebtools-opleiding passen we de principes van lean management toe op de kenniswerker. In deze training ontdekken deelnemers tientallen tools en manieren om hun workflows te optimaliseren. Ze krijgen een karrevracht aan verrassende en direct inzetbare tools waarmee ze diverse taken veel handiger, sneller en efficiënter kunnen uitvoeren. Op het eind van de opleiding beschikken ze over de beste tips rond tijdsefficiënter werken en hebben ze meteen toepasbare strategieën om informatiestress te verminderen en hun werkcomfort te verhogen.

Op de laatste SmartWebtools training bespaarden de deelnemers elk gemiddeld 90 werkuren per jaar.

Korting via kmo-portefeuille
Klik hier voor de eerstvolgende open training. Je kan uiteraard ook kiezen voor een in-company traning op maat van jouw organisatie. Vraag hier vrijblijvend een offerte aan.

Veel leesplezier en vooral meer tijd en langere momenten van ongestoorde aandacht en intellectuele productiviteit

Groetjes,

Peter

 

Deel deze tip!

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail

Laat een reactie achter