Drie tools om veel tijd te verliezen : lekker chillen met je tablet onder de kerstboom.

Deze keer krijg je van mij geen tips of tools om efficiënter te werken, maar enkele boeiende hyperlinks om lekker onder uit te zakken. De boog kan niet altijd gespannen zijn, toch!?

 

Google location history : big Google is watching you…

Deze tip kreeg ik vorige maand van een deelneemster aan de SmartWebtools training en werkt enkel als je een Gmail account hebt en je ooit aan Google toestemming hebt gegeven om jouw locatie te kennen. Zorg dat je met je Gmail account ingelogd bent bij Google en klik op deze link : https://maps.google.com/locationhistory

Bij mij verscheen er eensklaps een kaart van Europa met rode stippen, welke precies overeen bleken te komen met onze vakantiebestemmingen van de voorbije jaren. In België bleek ik vooral actief in het centrum van het land en ook mijn uitstappen/opdrachten in Nederland staan erop. Je kan zelfs terugzoeken waar je was op een bepaalde dag. Of jouw top 30 van meest bezochte plaatsen tevoorschijn toveren. Toch wel beangstigend vond ik zo. Anderzijds heb ik ook niets te verbergen, ‘so who cares’?! Gelukkig biedt Google de mogelijkheid om de ‘locatiehistoriek’ ook weer af te zetten.

 

Stumbleupon : verras jezelf met boeiende content

Dit is zo’n typische site waarin je jezelf eindeloos kan verliezen. Maak een gratis account aan, vink minimaal vijf interessegebieden aan (bv books, internettools, photographie,…) en druk op de rode ‘stumble’ knop. Stumbleupon (letterlijk ‘struikelen over’) zal je verrassen met ongeziene content en echt coole info. Je kan de verkregen info zelfs ‘sturen’ door te klikken op ‘like’ en ‘dislike’ knoppen.

Je kan online ‘stumbelen’ of de app installeren op jouw tablet of smartphone. Deze video legt uit hoe het werkt : https://www.youtube.com/watch?v=YcyVLFo17XE.

Klik op de afbeelding om naar de website te gaan:

 

Opgelet : heel verslavend want telkens als je over iets leuks ‘struikelt’ geeft je brein je een heuse dopamine-shot.

 

Dotto Tech : slimme tools eigenzinnig aan de man gebracht

De Canadees Steve Dotto is een echt ‘tool geek’ en bezit een unieke, verfrissende en tot nadenken stemmende kijk op de wereld van de technologie. Op

zijn YouTube kanaal ontdek je honderden eigenzinnige filmpjes over hoe bekende en minder bekende tools jou kunnen helpen om jouw productiviteit te verhogen. Steve heeft een achtergrond als acteur en deelt zijn inzichten op een vermakelijke manier met veel met energie en passie.

Surf naar https://www.youtube.com/user/dottotech en klik op titels als : ‘My 5 Favorite Evernote Features’, ‘8 Outstanding Chrome Tips’, ‘Pocket – App Review for Web Clipping Fun’, ‘4 Browser Extensions I use Every Day’, ‘Google Maps 5 Awesome Tips (you probably didn’t know)’, enzovoort, enzovoort…

 

Graag wil ik via deze weg iedereen bedanken die 2016 tot een topjaar maakten : iedereen die bij mij in coaching of training kwam, alle klanten die een incompany training inkochten, de trainers en de mensen achter de schermen voor hun passie, inzet en betrokkenheid.  

Ik wens jou fantastische feestdagen en een frisse start in 2017!

Groetjes,

Peter

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Deel deze tip!

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail

Laat een reactie achter