Eerstvolgende opleiding

SmartReading voor studenten 
Voor sturende jongeren tussen 15 en 25 jaar. 
Sneller lezen, verhoogde concentratie, meer onthouden.
06/10 en 20/10/2018 – Antwerpen
Meer info en inschrijven

 

Enkele Impressies

Getuigenissen

“Ieder minuutje tijdwinst in deze hectische wereld is een grote PLUS. Via de SmartWebtools training ontdekte ik superhandige tools . Peggy-Ann Kruisland, Telenet

“Het spelelement bij  SmartTyping werkt verduiveld effectief. Heb op een bondige, efficiënte en plezierige manier blind leren typen.” Ann

“Via de ‘tijd voor het echte werk’ coaching leerde ik mijn échte valkuilen kennen op vlak van efficiënter werken.”Hendrik

Doe minder via e-mail en meer online

E-mail is een echte tijdrover en het lijkt elke dag erger te worden.  We gebruiken dit medium voor alles en nog wat, te pas en te onpas. Vaak beseffen we niet dat we zelf voor een stuk verantwoordelijk zijn voor de grote toevloed aan e-mails. Als je snel een mailtje stuurt met enkele vragen aan een tiental mensen,  genereer je voor jezelf een hoop trafiek en een pak werk om dit allemaal te verwerken.

Gelukkig bestaan er handige en tijdbesparende online alternatieven. Hiermee zal je taken sneller en efficiënter kunnen uitvoeren dan via e-mail. Deze workshop zorgt voor ontdekking en implementatie van verrassende en direct inzetbare tools. De aangeboden tools zijn meestal gratis en online te gebruiken. In principe moet je niets downloaden.

Als één slimme webtool jou vijftien minuten per dag bespaart,  dan komt dit al neer op een tijdsbesparing van 300 minuten of 5 werkuren per maand! In deze training komen een tiental tools en manieren aan bod om  jouw workflow  te optimaliseren.

Komt onder meer aan bod:

  • Het versturen van grote bestanden
  • Tools om makkelijker online samen te werken
  • Het makkelijk verzamelen en delen van nuttige informatie met collega’s en/of externe contactpersonen
  • Makkelijk online aantekeningen maken in pdf-documenten
  • Het opzetten van automatische agenda-scheduler
  • Supersnel terugvinden van gelijk welke mail
  • Handige manieren om je doelpubliek te bevragen
  • Handige manieren om leerprocessen online te ondersteunen
  • Makkelijk een event online creëren, beheren en promoten
  • Dossiers optimaal opbouwen, beheren en archiveren door alle info (tekst, foto, stukjes webtekst, e-mails, ingesproken boodschappen) te verzamelen op één plek die van overal toegankelijk is.

De workshop ‘Doe minder via e-mail en meer online’ leert je slimmer werken en doet je veel tijd besparen.

Deze workshop is een spin off van de SmartWebtools training,  specifiek gericht op tools om het e-mailgebruik te verminderen.
De SmartWebtools training is een opleiding van één dag, welke je apart kan volgen.


Praktische informatie

Data

Workshop van een halve dag

Antwerpen op 3/6/2016 van 9u tot 12u30 (ALM, Filip Williotstraat 9, 2600 Berchem)

Investeringsoverzicht

De deelnameprijs voor open inschrijving bedraagt € 400,- + B.T.W.

Vermits we deze opleiding organiseren i.s.m. een andere opleidingsverstrekker, kan gebruik maken van opleidingscheques. Hierdoor betaal je slechts € 200,- + btw (50% van het investeringsbedrag).

In dit bedrag zijn deelname, cursusmateriaal, koffie/thee en frisdranken inbegrepen.

Programma

Voor de pauze: bevraging van de huidige manier van werken met beschrijving en bevraging van de nadelen ervan. Vervolgens wordt telkens een slimme webtool voorgesteld met uitleg over de toepasbaarheid en de tijdsbesparing die de tool oplevert.

Na de pauze = practicum: deelnemer gaan meteen aan de slag. Aan de hand van een opdrachtenfiche, verkent elke deelnemer de voor hem/haar meest handige tools op zijn/haar eigen computer, tablet en/of smartphone. Door het zich eigen maken van de nieuwe manier van werken, worden deze tools een tijdbesparend onderdeel van de workflow. Er is ruimte en tijd om in te gaan op specifieke noden van elke deelnemer.


Inschrijven

Inschrijven Training Juni 2016
Inschrijven en betalen via KMO-Portefeuille

Wat deelnemers vertellen over de SmartWebtools training

Deze opleiding is een echte doe-training. Efficiënt, aangenaam en aan een gestadig tempo. Het bruist er van enthousiasme en drive. Cursisten krijgen heel wat tips die erg bruikbaar zijn. Het zijn soms maar kleine dingen, maar ze beïnvloeden de werklast en werkvreugde meteen. Een aanrader.Philippe Michiels, Algemeen beheerder THOMAS MORE
Voor mij zullen vooral de sneltoetsen en de online bevragingen veel tijdwinst opleveren. Interessant gebracht met klare en heldere uitleg, de tijd vloog voorbij.
Brigitte Remels, Management Assistant KBC Bank NV
Ieder minuutje tijdwinst in deze hectische wereld is een grote PLUS! Ik win nu dagelijks tijd door intensiever met sneltoetsen te werken, zoeken op Google is al heel wat doorzichtiger en pdfmyurl is mijn nieuwe speeltje!
Peggy-Ann Kruisland, Senior Partner Manager bij TELENET
Zeer nuttig en concreet! Ga heel veel kunnen toepassen. Peter beheerst de materie compleet. Bedankt! Valérie Vernimmen, INOUI ! copywriting
Deze opleiding was zeer geslaagd: veel geleerd op korte tijd. Ik zal zeker een aantal tools kunnen gebruiken en hierdoor tijd uitsparen, m.a.w. efficiënter kunnen werken. Top vond ik dat we onmiddellijk de opgedane kennis konden testen op de laptop en we onmiddellijk de hulp van de trainer konden inroepen. Dit is, wat mij betreft, een zeer goede formule!
Lut G., Personal Assistant to the CEO
Deze trainingsdag was voor mij een zeer waardevolle investering. Er is een nieuwe online wereld voor mij open gegaan. Ik heb veel tools ontdekt die mijn (professionele) leven veel eenvoudiger maken en mijn werkefficiëntie drastisch verhogen. De dag was mooi opgebouwd met eerst een kennismaking met alle tools en daarna veel tijd om te oefenen, uit te proberen en ook ruimte voor discussie en het uitwisselen van persoonlijke tips en tricks van de deelnemers. Sinds de training maak ik dagelijks gebruik van Feedly. Nieuwsbrieven die vroeger in mijn inbox kwamen, werden meestal niet gelezen en na verloop van tijd gedelete. Nu werk ik met RSS feeds die verzameld worden in mijn Feedly account en ik lees wat ik wil, waar en wanneer ik het wil op mijn smartphone of tablet. Ik heb me uitgeschreven voor de nieuwsbrieven via e-mail, dus mijn inbox is nu ook minder vol en vervuild. Een andere ontdekking is de tekst expander app. De gratis tools voor het maken van animaties en tutorials ga ik zeker nog verder uitpluizen. Die kan ik in mijn job als opleidingscoördinator zeker gebruiken. Om een lang verhaal kort te maken: deze opleiding is een aanrader!Ann De Schoenmaeker, HR training en development bij TELENET
Deze opleiding is echt een eye opener. Het gaat niet alleen om tijd winnen, het gaat ook om professioneler te leren werken. Gedaan met ‘denken in Windows’, leve de tools!
Elisa, zelfstandig trainer
Hey Peter, nogmaals dank voor je boeiende en zeer praktische opleiding! Je hebt me 240 uur aan extra leestijd bezorgd. Ik spoor namelijk dagelijks met de trein naar het werk, in totaal 240 uur per jaar. Dankzij enkele slimme tools van jou loopt mijn Smartphone nu automatisch vol met boeiende artikelen, die ik op de trein offline kan lezen. Zo blijf ik als vanzelf op de hoogte van wat er over mijn interessedomeinen verschijnt. Echt cool!
Dieter Viaene, Teamcoördinator Personeelsadministratie bij het Instituut voor Natuur- en Bosonderzoek (INBO)