Deze boeken voor leidinggevenden tillen jou naar een hoger niveau!

In dit blog-artikel hebben we voor jou de allerbeste boeken voor leidinggevenden geselecteerd die in de vele SmartReading trainingen voorbij kwamen. Lees jij jezelf  naar een volgend level?

Leidinggevenden leren graag bij om het maximale uit zichzelf en hun team te halen. In de SmartReading zoeken ze onder meer antwoorden op vragen als : 

  • Hoe geef ik effectiever leiding aan mezelf en aan mijn team?
  • Wat bedoelt men met coachend leiding geven? Hoe werkt dit in de praktijk?
  • Hoe creëer ik een zelfsturend team?
  • Hoe creëer ik een visie en hoe zorg ik ervoor dat deze (uit)gedragen wordt door het team?
  • Hoe kan ik mijn werk zo organiseren dat ik meer tijd heb voor people management?
  • Hoe implementeer ik verandermanagement in mijn organisatie of team?
  • Hoe hou ik overzicht op wie waar mee bezig is?
  • Hoe organiseer ik mijn tijd?
  • Hoe kunnen we effectiever vergaderen

Hierbij de boekenlijst :  

– “Leiding geven zonder bevelen” en “Leidinggeven zonder cijfers”  
Twee boeken met een gelijke insteek over coachend leidinggeven : hoe behoud je betrokkenheid van jouw medewerkers op de organisatie en hoe kan je sturen op output.

“Echte leiders gebruiken geen powerpoint”
Dit boek laat zien hoe je een publiek kunt overtuigen. Er staan voorbeelden in van eigentijdse en historische sprekers met speeches waarbij je de tranen in de ogen krijgt.

“De 5 frustraties van teamwork”
In De vijf frustraties van teamwork legt Patrick Lencioni de kern van samenwerking in teams bloot aan de hand van een parabel, waarin een ceo een team moet leiden dat onderling zo in conflict is geraakt dat het de hele organisatie negatief beïnvloedt. Gaandeweg openbaren zich vijf grote frustraties waarmee teamleden worstelen. Lencioni laat middels dit verhaal zien hoe deze hindernissen ontstaan en hoe je ze achter je kunt laten.

– “Leiding geven aan verandering”
Leiderschapsexpert Alexander Groth laat alle theorie achterwege en neemt de middle manager direct bij de hand om de veranderingen te vertalen naar de praktijk. Hij legt uit hoe je collega’s kunt motiveren, hoe je de valkuilen behendig omzeilt en hoe je uiteindelijk het proces tot een succesvol einde brengt.

– “The Art of War for Managers”
Sun Tzu wilde heersers en generaals een leidraad geven voor intelligente en succesvolle oorlogsvoering;  Zijn strategieën die dateren uit 400 v.Chr. zijn ook goed inzetbaar in de economische wereld. Vandaar dat dit boek niet alleen door generaals maar ook door managers en politici wordt beschouwd als een onmisbare leidraad.

Klik hier voor meer info over deze en andere steengoede boeken over leidinggeven die in de SmartReading training werden gelezen.  

Ook zin om een betere leider te worden? Schrijf je in de SmartReading training voor Leidinggevenden.
Of vraag hier een incompany training aan op maat van jouw bedrijf of organisatie.

Ben je zelf leidinggevend en heb je onlangs een goed boek over leiding geven gelezen? Dan nodig ik jou uit om dit hieronder te vermelden. Zo helpen we elkaar.

Groetjes, 

Peter

Deel deze tip!

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail

Laat een reactie achter