Ben je ondernemer of leidinggevende? Deze boeken zou je al gelezen moeten hebben!

Tijdens mijn bezoek aan de 80e Boekenbeurs ging ik op zoek naar de ‘must reads’ voor ondernemers en leidinggevenden.
Deze boeken zou je alvast gelezen moeten hebben! 

De digitale revolutie brengt heel wat uitdagingen en kansen mee. Deze boeken wijzen je de weg : 

 • “The spirit of the valley” biedt extreme inspiratie uit Silicon Valley : de auteurs gaan op zoek naar de nieuwe wonderboys- en girls, wat kunnen we leren van radicale vernieuwers.
 • “Disruptive selling” geeft jou geen excuus in being boring en daagt je uit om mee te zijn in het nieuwe tijdperk van ‘sales en customer centricity’.
 • “The network always wins” van Peter Hinsen is een echte survivalgids in een wereld waarin markten sneller veranderen dan bedrijven.
 • “Digital transformation” stoomt jouw bedrijf klaar voor de digitale wereld.
 • “Reinventing Organizations” Dé moderne managementklassieker. Met een veelvoud aan praktijkvoorbeelden en inspirerende getuigenissen biedt Reinventing organizations een venster op de organisatie van de toekomst. Dit boek is een aanrader voor wie nieuwe manieren van werken en leven wil begrijpen en combineren. 
 • In “Crowdfunding in België” ontdek je hoe crowdfunding kan zorgen voor de nodige financiële zuurstof en vooral hoe je een gemeenschap bouwt van gepassioneerde supporters rond jouw project. 

collage-1

Onze natuurlijke hulpbronnen geraken op. Help jij mee onze economie te verduurzamen? Deze titels zetten aan tot actie : 

 • In “Transitie : onze welvaart van morgen” beschrijft Dirk Barrez duurzame succesverhalen in Duitsland, Zwitserland en Zweden. Waar wachten wij nog op?
 • “Het natuurlijk kapitaal” laat zien hoe een economie die gebaseerd is op het kapitaal van de natuur onze maatschappij naar een verhouding met onze planeet kan loodsen die werkelijk duurzaam is
 • “Vrijheid en zekerheid” : het is tijd voor een nieuw project met een economie die tien keer minder vraagt van onze planeet

'Must reads' voor ondernemers en leidinggevenden collage-2

Leidinggeven vereist vele vaardigheden. Deze boeken houden jou scherp:

 • “Leiding geven zonder bevelen” en “Leidinggeven zonder cijfers”  Twee boeken met een gelijke insteek over coachend leidinggeven : hoe behoud je betrokkenheid van jouw medewerkers op de organisatie en kan je sturen op output.
 • True story telling” en “Met woorden verleiden” Hoe kan je op een beklijvende manier jouw verhaal brengen – hoe stop je kracht in wervende teksten?

'Must reads' voor ondernemers en leidinggevenden collage-3

Klik hier voor een overzicht van al deze boeken met beschrijving.

En natuurlijk is er ‘one book to read them all’ : ook mijn eigen “SmartReading – lees een boek per uur” heb ik gespot op de boekenbeurs!

peter-op-de-boekenbeurs

 

Wil jij ook een snelle lezer worden? Ga vliegensvlug naar de trainingskalender voor de beschikbare data.

Ik wil een snelle lezer worden

 

Veel leesplezier!

Peter

 

 

Deel deze tip!

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail

Laat een reactie achter