Management boeken samengevat in 15 minuten met Blinkist

Geen tijd om boeken te lezen?
Blinkist leest de bestverkochte non-fictie boeken en vat ze voor jou samen in 2500 woorden. En dit in duidelijke tekst die je binnen een kwartier kan lezen. Via de app heb je overal toegang tot de uitgebreide digitale bibliotheek met alle samengevatte boeken tot op heden. Blinkist is beschikbaar voor iOS, Android of via web.

Management boeken samengevat in 15 minuten.
Bij het openen van de app zie je een lijst met alle boeken verdeeld per categorie.  Wanneer je een boek opent, vind je informatie over de inhoud, auteur en voor welk type publiek het interessant is. De hoofdtekst is ingedeeld in zogenaamde “blinks” (letterlijk betekent het ‘knipperen met je ogen’). Blinks zijn brokken tekst met de belangrijkste boodschappen van de auteur. Aan het einde van de Blink staat nogmaals de hoofdboodschap van het boek. Blinkist scheidt de belangrijkste inzichten van de bijzaken en zorgt ervoor dat je in 15 minuten de boodschap begrijpt.

Ga voor een Premium account : lekker switchen tussen luisteren en lezen.
Met de gratis versie kan je elke dag een voorgesteld boek gratis lezen. Maar de Blinkist Premium versie is pas echt geweldig :

  • Bij veel boeken is er ook een audio-versie beschikbaar ingesproken door een professionele stem. Het leuke is dat je kan switchen tussen audio en tekst. Onderweg luister je naar de gesproken versie, thuis of op kantoor lees je gewoon verder in de tekst! Bovendien kan je de snelheid van afspelen opdrijven, wat bij onderwerpen waar je al erg vertrouwd mee bent erg handig is.
  • Via de Evernotesync  ken je tijdens het lezen stukken tekst markeren. Deze stukken komen vervolgens automatisch terecht in je Evernote-notities. Zo vergeet je nooit meer om de inzichten uit je gelezen boeken. 

Makkelijk lezen of luisteren, waar je ook bent. 
Blinkist is heel mobielvriendelijk. Alles staat gesynchroniseerd waardoor je op welk apparaat dan ook verder gaat waar je was gebleven. De gebruiksvriendelijkheid van de applicatie en kwaliteit van de samenvattingen maakt de leeservaring erg positief. Let er wel op dat Blinkist op dit moment alleen Engelstalige boeken bevat.

De volledige versie van Blinkist kan je 3 dagen lang gratis uitproberen.  

Deze video vat het mooi samen.

Ik ben enthousiast over Blinkist omdat deze app mij in staat stelt om waar ik maar ben en wanneer ik maar wil kennis op te doen en dit op een heel gebruiksvriendelijke manier. Het is een ideale manier om even te proeven van een thema : ik weet in minder dan een kwartier in grote lijnen waar het boek over gaat.

Maar…

  • Het blijft natuurlijk maar een samenvatting. Via Blinkvist doe je niet aan diepgaande kennisopbouw.
  • En vooral : je moet het doen met een samenvatting die gemaakt is door een ander.

En dat is precies wat we wel doen met SmartReading : je haalt in recordtempo precies die informatie uit teksten die jij nodig hebt om te groeien.

In november is er een training specifiek voor leidinggevenden en ondernemers. Ik ben benieuwd welke boeken zij tijdens de training gaan lezen en kijk nu al uit naar het moment dat ze de opgedane kennis onderling gaan delen en welke business boost dit hun zal geven!  Klik hier voor meer informatie over deze opleiding.

Veel leesplezier!

Peter

Deel deze tip!

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail

Laat een reactie achter