Boeken die je leven kunnen veranderen…

Op Vrt-nieuws verklapt elke zondag een Bekende Vlaming welke vijf boeken zijn/haar leven veranderd hebben. Via deze link vind je het volledige overzicht (met onder meer de favoriete boeken van Herman Van Rompuy, Goedele Liekens en Rudi Vranckx). 

Dezelfde vraag werd ook gesteld aan de gewone Vlaming en leverde een lijst op van vijftig boeken. Ook Radio 1 besteedde aandacht aan het thema en liet vijf luisteraars aan het woord over boeken die hun bijzonder nauw aan het hart liggen. Wist je trouwens dat Goedele Liekens in 2013 de SmartReading training volgde? Haar verslag lees je hier

Uit al die projecten werd ook LangZullenWeLezen.be geboren. Met dit platform wil de VRT iedereen goesting geven om meer – of weer – te gaan lezen. Laat je er inspireren door de boekenkast van andere lezers, open er zelf een, deel je mening en geef scores. Tien bekende VRT-leesambassadeurs trekken deze boekenkar. 

En jij? Heb jij jouw lijstje van boeken voor de zomer al klaar? Of vrees je dat je ook dan weer tijd te kort zal komen om veel te lezen?

Zoals je weet kunnen wij via de SmartReading training jouw leessnelheid drastisch opvoeren, jouw concentratie verhogen en ervoor zorgen dat je in recordtijd precies die informatie uit non-fictie haalt die jij nodig hebt om te groeien in jouw vak.

Deze zomer kan je deze fascinerende breintraining volgen:

Ook jouw brein is welkom.

Sophie Loontiens en Peter Plusquin

Deel deze tip!

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail

Laat een reactie achter