Alweer aan vakantie toe? 65 tips om elke dag veel tijd te winnen…

 

     
 
     
 
 
 
 
   
header img
 
 
 

Is je vakantie nog maar net voorbij en ben je nu alweer aan vakantie toe? Ik hoor van vele mensen om me heen dat ze precies alweer aan vakantie toe zijnOnze breinen, mailboxen, “to do-lijsten” en agenda’s zitten al overvol. 

En dan vraagt men zich af:

  • Hoe kan ik hier efficiënter mee omgaan?
  • Hoe focus ik op wat relevant is?  
  • Hoe hou ik mijn hoofd boven water in deze wereld vol digitale informatie?

Mijn antwoord: ga anders werken!
Blijf niet langer teren op Word, Excel en e-mail om je werk gedaan te krijgen! Er bestaan tientallen (meestal gratis) tools die jouw werkcomfort en efficiëntie drastisch kunnen verhogen!.

In de SmartWebtools® opleiding ontdek je 65 (ik heb ze net geteld!) manieren om anders en slimmer te werken.  Je kan deze opleiding het best vergelijken met een karrevracht aan ‘olifantenpaadjes’ die je dagelijks tijd opleveren. De tijdwinst zit vaak in kleine dingen zoals meeer gebruik maken van handige toetsencombinaties of weten hoe Google je meteen die informatie geeft die je zoekt.

Maar dé grote winst zit in het feit dat je anders leert denken: het besef dat je jezelf een pak gedoe bespaart door gebruik te maken van online tools! En in het ervaren dat de meeste tools weinig of geen IT-kennis vereisen om er meteen jouw voordeel mee te doen.

Ik heb voor jou drie gouden tips klaar gezet ter inspiratie én voor instant tijdwinst.

Blijf niet langer werken zoals vroeger en schrijf je in op de eerstvolgende SmartWebtools® opleiding .

In deze nieuwsbrief geef ik je daarbovenop nog twee extra tips en verder:
– videogetuigenissen van de SmartReading zomertraining (Expert in drie dagen): het was weer helemaal top!
– nog enkele plaatsen voor de SmartReading Kind-Ouder training 
– Focussen in Coach Café Leuven

Veel leesplezier!

Peter

Twee handige tools die ik recent ontdekte…
 
1. Babbelbox: makkelijk videogetuigenissen verzamelen

Als organisator van een (grote) bijeenkomst, event, workshop, training of feest, is het handig om videogetuigenissen van deelnemers af te nemen. Dit ter evaluatie, als leuke reminder of om te delen op social media.  Alleen heb je daar zelf geen tijd voor en dien je dus beroep te doen op een externe cameraman alias interviewer.
Dankzij de Babbelbox app kan dit allemaal veel makkelijker. Download (€ 11,99) de app op jouw smartphone of tablet (beschikbaar voor Android en Apple), maak de naam van jouw event aan (voeg eventueel logo of foto toe) en noteer de vragen waar je een antwoord op wil. Dit kost je hooguit een kwartier.
Geef tijdens jouw event de tablet aan een eerste deelnemer, deze zondert zich wat af, drukt op ‘opname’ en neemt een getuigenis op. Op het eind van de opname kan de deelnemer deze terug zien, indien ok druk hij/zij op opslaan, indien niet ok wordt de opname overgedaan. Daarna is het de bedoeling dat deze eerste deelnemer een volgende persoon aanspreekt en kort de instructies meegeeft en zo voort. Zo creëer je in no time en zonder dat je jezelf hierover moet bekommeren een digitaal gastenboek.Voordelen :
– lage kost (je spaart een dure cameraman uit!).
– het verhoogt het comfort van de deelnemers: ze maken de opname op eigen tempo en ritme, ze kunnen de opname terugzien en valideren of de opname overdoen.
– de deelnemers spreken weer anderen aan en geven de instructie verder, zodat je als organisator de handen vrij hebt voor de echt belangrijke dingen.
– leuke herinnering aan een grote meeting, event, feest of congres, zeker ook te gebruiken in de privésfeer.Nadelen:
– de kwaliteit van de opnames zijn niet altijd optimaal (beeld, licht, geluid) en in het geheel niet te vergeljken met opnames gemaakt door een professionele vakman (zoals bijvoorbeeld Dimitri Stuer).
– je moet het doen met de gegeven antwoorden die je pas achteraf te zien krijgt, je kan geen extra vragen ter verduidelijking stellen.Bekijk hier het resultaat van de opnames die op die manier gemaakt werden vlak voor de start en op het einde van de driedaagse ‘Expert in drie dagen SmartReading training’ deze zomer. 

2. Symbaloo: je eigen online startpagina


Het woord Symbaloo is oud Grieks, en staat voor “Verzamelen” of “Bijeenbrengen”. En dat is precies wat je met Symbaloo kunt doen!
Symbaloo is een nieuwe visuele manier om je online leven te organiseren. Je verzamelt al je favoriete websites en voegt ze als blokjes toe op Symbaloo. Zo creëer je een omgeving die kan dienen als startpagina.Zo hoef je nooit meer links in je browser in te typen, of te zoeken naar die ene link.

Met Symbaloo kun je ook een hele pagina met links delen met collega’s of klanten. Ook is er een mobiele app beschikbaar, evenals een iPad versie.
Klik hier en ga meteen aan de slag. Symbaloo is geheel gratis.

Zin in meer uren in een dag?

Surf hier naar meer informatie over de eerstvolgende SmartWebtools opleiding.
Je kan deze opleiding ook binnen jouw bedrijf of organisatie laten plaats vinden, we maken dan vooraf goede afspraken met de interne IT-dienst over welke tools aan bod zullen komen.

 
Nieuwe data driedaagse SmartReading training
 

Deze zomer vond de zoveelste opleiding “Word expert in drie dagen via de SmartReading snelleesmethode” plaats. Het was wederom een feest, mede dankzij de fantastische locatie en dito deelnemers

Deze keer liet ik de deelnemers voor de start van de opleiding vertellen hoe lang ze deden over een kennisboek van 200 bladzijden (de antwoorden varieerden van minimaal vier uur tot drie weken). Op het einde van de drie dagen vertellen ze ronduit over hun ervaringen. Dat SmartReading werkt zie en hoor je via de videogetuigenissen op deze pagina.

Omwille van het grote succes voorzien we het komende jaar nieuwe edities. Kijk op onze trainingskalender voor de data.

Op het eind van de drie dagen heb je je al snellezend verdiept in een onderwerp naar keuze en ga je naar huis als een echte kennisexpert.

Meer info via deze link.

 
Eerstvolgende opleidingen
 

SmartReading EssentialsLeer 2 tot vier maal sneller lezen in één dag 
Klik hier voor meer informatie en inschrijven.

SmartReading Kind en Ouder : Snellezen en mindmappen voor kinderen van 11 tot 15 jaar al dan niet vergezeld van hun ouder
Klik hier voor meer informatie en inschrijven.

 

SmartTyping : Leer blind typen in vier uur
Klik hier voor meer informatie en inschrijven.

 
‘Focussen’ in Coach Café Leuven : in contact met jouw impliciete weten
 

Focusing is een manier om via het lichaam in contact te komen met wat de coachee écht zelf wilt en voelt, en niet het verhaal dat hij erover vertelt. Hilde Generé laat ons ervaren hoe we bij ons eigen lijf te rade kunnen gaan en hoe we de methodieken van Focussen kunnen inzetten tijdens een coachinginterventie.

Hilde geeft onder meer antwoord op de volgende vragen:

  • Wat is een FELT SENSE en wat kan jouw coachee daaruit leren?
  • Hoe kan je je coachee helpen  om toegang tot te krijgen tot wat hij/zij impliciet (maar nog niet expliciet!) weet?
  • Hoe kan je tot verrassend nieuwe inzichten komen (die je niet zou kunnen bedenken)?

Klik hier voor meer informatie en inschrijven.

Het Coach Café Leuven is een initiatief van Peter Plusquin en coachcollega Anne-Marie. Elke maand verwelkomen wij een collega/gastspreker. Hij of zij zal gedurende 1.5 – 2 uur een bepaald thema belichten. Dit kan zijn in de vorm van een lezing, presentatie of workshop. Het doel is om kennis te maken met nieuwe en bestaande coachmodellen, werkwijzen, instrumenten, … en om ons door elkaar te laten inspireren.

 

 
 
 
 
 
Expert in snellezen & efficiënter werken
 
 
 
 
 
Samen met mijn team zorg ik voor doorbraken in efficiënter werken dankzij het geven van training, opleiding en persoonlijke coaching.
 
 
Quote
 

“Verwar actief nooit met effectief”

 

 

 
 
Eerstvolgende opleiding
 
SmartWebtools – win één uur per dag dankzij slimme internettools 
Op donderdag 1 oktober 2015.
 
 
Boek in de kijker
 

Spreken als de besten.
Met een mooi verhaal hoe Steve Jobs door de jaren heen evolueerde van een eerder matig spreker naar een topperformer.
Gelezen en zeer goed bevonden door een SmartReading cursist.
Klik hier voor meer informatie.
 
 
       
 
 
 
 

Account wijzigen | |

Heb je een gmail-Account? Zorg dan dat mijn afzender in je postvak In in het tabblad Primair komt. Dat doe je door op de ondderwerpregel te klikken met je rechtenmuisknop en zo de mail te verplaatsen naar tabblad Primiar. Alvast dank voor de moeite!

 
 
 

 

Deel deze tip!

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail

Laat een reactie achter